14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Desmit veiksmīgu cilvēku nedēļas nogales ieradumi

 

  1. Roberts Īgers: Celies laicīgi

Veiksmīgi cilvēki svētdienās neguļ līdz diviem dienā. Vai pat līdz vienpadsmitiem. Pētījumi pierādījuši, ka mūsu smadzenes visaktīvāk darbojas divas līdz divarpus stundas pēc pamošanās. Nedēļas nogalē celies laicīgi un tev būs pietiekoši daudz laika visām pasaules lietām.

  1. Bendžamins Franklins: Izveido plānu

Veiksmīgi cilvēki apzinās ikdienišķu mērķu nozīmīgumu – nedēļas nogales nav izņēmumi. Protams, var būt laiks, kad atjaunoties, bet tev nav jābūt prezidentam, lai saprastu, ka regulāra atslābšana nav opcija.

  1. Timotijs Feris: Nepārspīlē ar darāmajiem darbiem

Var būt vilinoši maksimizēt savas nedēļas nogales produktivitāti, cenšoties izdarīt visu iespējamo, bet pārkraušanās ar darbiem tikai pazeminās efektivitāti. Tā vietā, esi ar visu prātu un sirdi iekšā katrā aktivitātē individuāli. Feris iesaka, maksimums divus vai trīs mērķus katrai dienai.

  1. Anna Vintūra: Esi aktīva

Veiksmīgi cilvēki apzinās aktīva ķermeņa un aktīva prāta nozīmīgumu, ieskaitot nedēļas nogales. Ja neko citu, tad šīs aktivitātes vismaz neitralizēs sestdienas vakarā apēstā siera plati un izdzerto vīnu.

  1. Stīvs Džobss: Izvirzi svarīgākās prioritātes

“Lietām nav jāmaina pasauli, lai tās būtu nozīmīgas.” Nedēļas nogales ir, lai sev atgādinātu par aizmirstajām lietām, lai veidotu tavas darba dzīves harmoniju un atjaunotos, ja nepieciešams. Pavadot laiku ar saviem draugiem, bērniem vai mīļoto varētu nepalielināt peļņu, bet tas šīs lietas nepadara mazsvarīgākas.

  1. Varens Bufets: Atbrīvo laiku hobijiem

Ļoti bieži veiksmīgi cilvēki ir interesanti cilvēki un viņu hobijiem tur ir liela loma. Protams, golfs sestdienās būtu lielisks veids, kā atrast jaunas biznesa iespējas. Bet, arī solo hobiji, piemēram, adīšana kā Merilai Strīpai vai gleznošanai ar eļļas krāsām kā to dara Džordžs Bušs – var atbrīvot no stresa un veicināt radošumu.

  1. Opra: Praktizē klusumu

Nedēļas nogales bieži vien var būt aizņemtākas par citām nedēļas dienām mēģinot paveikt visus mājas darbus, vingrojot, paviesojoties pie radiniekiem u.c. un tas viss mazāk kā 48 stundu laikā. Visveiksmīgākie cilvēki katrā dienā atvēl laiku mieram un klusumam, ieskaitot nedēļas nogales. Tā netiek saukta par meditācijas praksi bez iemesla.

  1. Randi Cukerberga: Aizmirsti par BPG, ievies PPG

Esi sveicināts BPG (Bailes palaist garām) ērā. Tomēr brīvdienās mums ir vēl lielāka nosliece uz šo pašu BPG. Randi saka, ka cilvēkiem būtu vairāk jāfoksuējas uz PPG (Prieks palaist garām). Tā ir kā mantra: “Nav neviena vieta, kur es labprātāk atrastos, kā tur, kur es esmu!” Veiksmīgi cilvēki bieži ir konkurējoši, augsta līmeņa censoņi pēc dabas, kuriem vajadzētu praktizēt pateicības attieksmi un pretošanos sociālo mediju ieviestajām BPG, jo tā ir atslēga laimīgai nedēļas nogalei. Un, vai laime nav veiksmes īstais sabiedrotais?

  1. Ričards Brensons: Atdod atpakaļ

Veiksmīgi cilvēki piekrīta Annas Frankas sacītajam: “Neviens vēl nav palicis nabags, citam palīdzot!” Nekas tā nepalīdz sakārtot lietas perspektīvā un atbrīvoties no stresa, kā palīdzēšana tiem, kam mazāk paveicies. Nedēļas nogales ir lielisks laiks, kad iesaistīties labdarības aktivitātēs vai lokālos brīvprātīgo pasākumos.

  1. Džeks Dorsijs: Sagatavojies atlikušajai nedēļai

Aizmirsti par svētdienas negarstāvokli un nosauc to par atrisini savu dzīvi svētdiena. Veiksmīgie cilvēki zina, ka nedēļas nogales patiesībā ir slepenais ierocis profesionālajā veiksmē: “Tev jābūt sagatavotam pirmdienu iesākt pamatīgi.”

 

Tekstu sagatavoja: Kristīne Pelle/ Avots: Lifehack.com

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.