7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Uzzini, kā izskatīties labi un neļaut ādai priekšlaicīgi novecot

 

Protams, mūsdienās ir pieejami daudz pretnovecošanas līdzekļu, kas it kā darbojas. Taču, kā būtu, ja tu pati, ar dabiskiem palīglīdzekļiem palēlinātu ādas novecošanās procesu?

Nelieto salmiņu. Tas šķiet tāds nevainīgs un ikdienišķs process, taču dzērienu malkošana caur salmiņu var veidot krunciņas ap muti.

Nesmēķē. Ādas saudzēšana varētu būt labs iemesls, lai atmestu. Smēķēšana palielina iespēju ātrāk iegūt krunkas, kā arī samazina ādas elastību.

Mazāk cukura. Tas nenozīmē, ka no tā ir pilnībā jāatsakās. Lieto nelielos daudzumos, taču vairāk koncentrējies uz veselīgu un sabalansētu uzturu.

Guli uz muguras. Patīk gulēt uz sāna? Diemžēl, bet šis paradums var veidot nospiedumus uz tavas sejas. Uz kuras puses vairāk guli, uz tās puses sejas ātrāk veidosies krunciņas.

Nodarbojies ar sportu. Regulāri treniņi un vienkārši izkustēšanās var likt tev justies un izskatīties jaunākai nekā patiesībā esi.

Mazāk stresa. Stress neietekmē tikai tavu prātu, bet arī organismu kopumā. Jo vairāk stresosi, jo vairāk nogurusi būsi, un āda novecos ātrāk.

Uzmanīgi ar pīlingu. Domā, ka, jo spēcīgāk apstrādāsi sejas ādu, jo labāks un „gludāks” efekts būs? Muļķības! Tā tu tikai traumēsi ādu. Nedrīkst pārlieku aizrauties ar dažādām kosmētiskajām procedūrām. Ir jāievēro mērenība un jārīkojas atbilstoši tavam ādas tipam.

Mazāk sāls. Ir zināms, ka sāls dehidratē (atūdeņo) organismu, tādējādi liekot mums justies smagām un „uzpūstām/ piepampušām”. Tas noteikti nenāk par labu tavai ādai. Lieto sāli, bet pavisam mazos daudzumos.

Dzer daudz ūdens. Dažkārt var paiet visa diena, līdz tu sapratīsi, ka dienas laikā esi izdzērusi tikai pus glāzi ūdens. Un to pašu no rīta. Nav labi! Āda ir jāmitrina no iekšienes, tāpēc rūpējies par to, lai dienas laikā izdzertu vismaz vairākas krūzes ūdens. Vismaz iesākumā…

Mazāk dzirkstošā! Alkohols arī dehidratē organismu, tāpēc padomā divreiz, pirms ķeries klāt otrai vīna glāzei. Sausa un drūpoša āda nav forši.

Pirms gulētiešanas nomazgā seju. Tu zini, ka tas ir jādara, bet dažkārt to vienkārši neizdari. Bet tas nav labi. Ādai ir jāelpo un vismaz nakts laikā jābūt brīvai no jebkādas kosmētikas. Tas ļaus tev no rīta justies svaigākai un arī āda būs tev pateicīga.

Lieto aizsargkrēmu. Krēms ar SPF nav paredzēts lietošanai tikai vasarā pludmalē. Tas ir jālieto cauru gadu! Veikalu plauktos ir pieejami sejas krēmi ar SPF līmeni 15-20. Saules stari negatīvi ietekmē ādu un, lai gan veido skaistu, brūnu toni, tā tomēr liek tai ātrāk novecot. (Aizsargā savu ādu REPASKIN aizsargkrēmu ādai

Parūpējies par roku ādu. Kad runājam par ādas novecošanu, tad biežāk runājam tieši par seju. Bet arī rokas aizmirst nedrīkst! It īpaši ziemā, kad aukstuma dēļ, āda uz rokām kļūst īpaši sausa un jutīga. Ieziet roku krēmu katru vakaru pirms gulētiešanas, un rokas būs tev pateicīgas.

Izgulies. Veselīgs miegs ir labākās zāles tavai ādai. Āda atjaunojas miegā, tāpēc ir svarīgi izgulēties. Tāpat miegs tevi pasargās no zilajiem lokiem zem acīm.

Mitrini pirms tā izžūst. Te ir nepieciešams kas vairāk kā vienkārša krēma uzziešana uz sejas. Speciālisti iesaka krēmu smērēt ne vēlāk kā trīs minūtes pēc dušas, jo tad āda vēl ir dabīgi mitra, un tas krēma iedarbību palielinās. Tāpat ūdens ir dabīgākais ādas mitrinātājs.

 

Avots: Health.com                                                                                           

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.