8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Uzzini, kādi ir populārākie mīti par veļasmašīnām ar žāvētāju

 

Veļas mazgāšana ir ikdienišķa lieta. To dara visi cilvēki, kuriem rūp savs izskats un higiēna. Cits retāk, cits biežāk, taču veļasmašīnas noderīgās funkcijas izmanto daudzi no mums. Cilvēki mūsdienās noteikti aizdomājas par to, kā agrāk bija iespējams iztikt bez šīs noderīgās sadzīves tehnikas? Par laimi, mums par to nav jālauza galva, jo ikdienas darbus atvieglo ne tikai veļas mašīnas, bet arī veļas žāvētāji.

Tie, kuri ir izmantojuši žāvētājus, droši vien zina, ka vairums no tiem ir kā atsevišķas ierīces, taču mūsdienās ir nopērkamas arī veļas mašīnas ar tajā iestrādātu žāvētāju jeb “divi vienā”. Daudziem tā var radīt apmulsumu, jo kā gan sadzīves tehnika, kas paredzēta mazgāšanai, tikpat labi var derēt arī žāvēšanai. Varbūt tā nav izturīga? Kalpo īsāku laiku? Ir pienācis brīdis, lai aplūkotu populārākos mītus par veļas mašīnām ar žāvētāju.

Liela daļa sabiedrības dzīvo personīgajos vai īrētajos dzīvokļos, tādēļ platības ekonomēšana ir svarīga, it īpaši, ja tas attiecas uz dažāda veida sadzīves tehniku. Arvien pieprasītākas kļūst ierīces, kuras spēj pildīt vairākas funkcijas. Un kādēļ gan nevarētu tikt ražotas veļas mašīnas, kas sevī ietver arī veļas žāvētāju?

1.mīts. Šādas ierīces nespēj darboties pietiekoši efektīvi. Pirmais mīts, kas parasti tiek minēts par veļas mašīnu ar žāvētāju attiecas uz tās veiktspēju un efektivitāti. Nereti tiek uzskatīts, ka šādas ierīces nespēj izmazgāt apģērbu tik labi, kā parastā veļas mašīna bez žāvētāja funkcijas. Taču patiesībā šīs ierīces ne tikai kvalitatīvi izmazgā drēbes, bet arī tās izžāvē saudzīgā veidā, lai netiktu bojāts audums.

2.mīts. Veļas mašīna ar žāvētāju ir maza. Vidēja izmēra tradicionālās veļas mašīnas tilpums ir aptuveni 4 – 5 kilogrami. Šāds daudzums derēs tiem, kuri dzīvo vieni vai divatā ar kādu, taču ģimenēm droši vien būs nepieciešama veļas mašīna ar lielāku ietilpību. Pateicoties sadzīves tehnikas attīstībai, arī veļas mašīnas ar žāvētāju kļuvušas daudz ietilpīgākas, tādēļ jūs varēsit ietaupīt gan ūdeni, gan elektrību, jo 2 mazgāšanas reižu vietā pietiks ar vienu.

3.mīts. Šādas veļas mašīnas nav saudzīgas pret apģērbu. Pircēji ļoti bieži piemin šo mītu, jo baidās, ka viņu drēbes pēc pabūšanas žāvētājā mainīs formu, izbalēs vai tiks saplēstas. Par veļas mašīnu testēšanu rūpējas pasaulē atzīta kompānija “Woolmark”, kas pēc nopietnas pārbaudes piešķir attiecīgu sertifikātu, kas apliecina veļas mašīnas saudzīgo darbību. Ja vēlaties būt pilnībā pārliecināti, ka konkrētā ierīce nesabojās jūsu apģērbu, meklējiet “Woolmark” marķējumu.

4.mīts. Veļas mašīna ar žāvētāju nekalpos ilgi. Šīs ierīces vēl nav ieguvušas cilvēku uzticību, jo daudzi baidās riskēt, iegādājoties veļas mašīnu, kas apvienota ar žāvētāju. Tomēr eksperti norāda, ka uztraukumam nav pamata, jo ikvienai ierīcei, tai skaitā arī šīm veļas mašīnām, ir ražotāja garantijas periods.

5.mīts. Šādas veļas mašīnas nav energoefektīvas. Kārtējo reizi kļūdāmies. Ir pašsaprotami, ka, iegādājoties veļas mašīnu, uzmanība tiek pievērsta gan tam, cik daudz elektrības tā patērē, gan arī tam, cik daudz ūdens nepieciešams, lai izmazgātu drēbes. Daudziem šķiet, ka veļas mašīna ar žāvētāju jau automātiski norāda uz to, ka par elektrību nāksies maksāt vairāk, taču patiesībā mūsdienu tehnoloģiju attīstība ir palīdzējusi sasniegt to, ka veļas mašīnas darbojas daudz ekonomiskāk un arī gudrāk. Piemēram, daudzas ierīces veļas mazgāšanai ir aprīkotas ar dažādām funkcijām, kas pielāgojas konkrētajam apģērba materiālam un arī daudzumam, lai ūdens un elektrība netiktu tērēta lieki.

Veļas mašīnas ar žāvētāju ir kārtējā inovācija, kas palīdz atvieglot cilvēku dzīvi. Pirmkārt, tā aizņem mazāk vietas, otrkārt, mazgā tikpat efektīvi un pat efektīvāk nekā parastā veļas mašīna, tajā iespējams salikt daudz veļas, tā ir saudzīga pret dažāda veida audumiem, nebojā to krāsu un formu. Tāpat šādas veļas mašīnas ir labs ieguldījums, jo kalpo pietiekoši ilgi, kā arī palīdz taupīt naudu, jo netērē daudz elektrības un ūdens. Viena lieta, ko vajadzētu atcerēties ikvienam – jūs varat iegādāties pašu dārgāko parasto veļas mašīnu, taču, ja neizmantosiet veļai piemērotu mazgāšanas programmu, kā arī atbilstošus līdzekļus, ātri vien drēbes tiks sabojātas.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.