6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kā „labajā”cilvēkā atpazīt manipulatoru un izmantotāju?

 

No Nonsense Businesswoman by James Brown on 500px.com

 

Ikkatrs no mums reiz dzīvē var kļūt par manipulatora upuri un to pat neapjaust. Viņi smaidīs, nevainīgi runās, un, kamēr tu domāsi, ka viss ir kārtībā, viņi jau kontrolēs tevi un tavu prātu. Kā no tā izvairīties? Iesākumā ir jāsaprot, kā manipulatoru pazīt.

SARUNAS NOTIEK VIENĀ VIRZIENĀ

Nekādu pārsteigumu. Cilvēki ar ļauniem nodomiem ir ieprogrammēti sarunas laikā dominēt. Ja nu viņi jūt, ka cilvēks zaudē interesi, viņi apjautāsies „kā iet tev?”, „kas jauns tavā dzīvē?”. Kad tu atkal kļūsi ieinteresēta sarunāties, manipulators atkal sarunu ievirzīs par labu sev. Tā viņiem ir pārliecinoša prasme. Viņi necieš, ja „slavas gaisma” no viņiem tiek pārvirzīta uz citiem.

VIŅI KOMANDĒ UN UZSTĀJ

Viņu prasmes vadīt cilvēku ir tik labas, ka tu pat nemanīsi, kā kļūsi par tāda cilvēka kārtējo upuri. Nav jādara viss tā, kā izmantotājs saka. Tev nav jāskrien pie viņa ik reizi, kad viņš piezvana un lūdz palīdzību. Ja tu ļausies, viņš zinās, ka tevi var izmantot. Padomā, vai tu no tās palīdzēšanas gūsti kādu labumu? Vai tas cilvēks palīdz tev, kad tas ir nepieciešams? Ja atbilde ir, nē, tad viss ir skaidrs… Iemācies pateikti, nē, un tu būsi uzvarējusi kaujā.

VIŅI PROT PĀRLIECINĀT

Šis punkts mazliet sasaucas ar iepriekšējo. Manipulators runās, runās un pārliecinās tevi kaut ko izdarīt. Viņi šo prasmi var īpaši labi izmantot tad, ja cilvēks nemāk pateikt, nē.

SPĒCĪGS ACU KONTAKTS UN ĶERMEŅA VALODA

Lielākā daļa cilvēku zina, ka pārliecinošs acu kontakts un stalta stāja liecina par spēku un pārliecību par saviem spēkiem. Diemžēl, bet to zina arī izmantotāji. Vai kādreiz kāda cilvēka skatiens ir tev licis justies neērti un pat bailīgi, jo tas ir tik uzstājīgs? Manipulatori tieši tā arī darbojas – viņi ar savu stāju tevi pakļauj.

PĒC SARUNAS AR CILVĒKU, TU JŪTIES SLIKTI

Dažreiz ir vienkārši jāpaļaujas uz savām iekšējām sajūtām. Ja tu pēc sarunas ar cilvēku jūties slikti, neuzklausīta, nesaprasta un izmantota, tad, apsveicu, tu esi atpazinusi manipulatoru! Saruna ir manipulatora galvenais ierocis, tāpēc, ja nevēlies kļūt par kārtējo upuri, izvairies iedziļināties ar šādiem cilvēkiem jebkādās sarunās.

 

Materiāli rakstam no “Powerofpositivity”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.