0.6 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

10 degvīna izmantošanas veidi, par kuriem tu, iespējams, nezināji

 

Degvīns ir ļoti populārs dzēriens visā pasaulē – tas ir neitrāls un labi sader kopā ar citiem alkoholiskajiem vai bezalkoholiskajiem dzērieniem. Patiesība gan ir arī tāda, ka mums jālieto alkohols mērenās devās, ja vēlamies saglabāt labu veselību un formu. Taču izrādās, ka degvīnu var lietot ne tikai kā dzērienu vai kokteiļu sastāvdaļu – tas lieliski noder dažādām sadzīves vajadzībām.

1.Degvīns noņem zobu sāpes

Gadījumā, ja tevi piemeklē zobu sāpes, samitrini mazu vates bumbiņu degvīnā un uzliec to uz smaganām virs iekaisušā zoba. Pēc zināma laika zobu sāpes, visticamāk, samazināsies.

2.Degvīns palīdz cīņā pret blaugznām un padara matus mirdzošus

Sajauc glāzīti degvīna ar glāzi ūdens un šo šķīdumu izmanto, lai izskalotu matus pēc mazgāšanas ar šampūnu un kondicionieri. Tas aizskalos šampūna paliekas un atmirušās ādas šūnas. Ja pievienosi degvīnu kondicionierim, iegūsi mikstūru ar zemāku pH līmeni – lietojot to reizi nedēļā, tavi mati izskatīsies mirdzoši.

3.Degvīns – lielisks mutes skalojamais līdzeklis

Degvīnam ir neitrāla garša, taču tas ir arī lielisks dezinfekcijas līdzeklis un labi likvidē smakas. Pielej ūdenim nedaudz degvīna un kanēļa – iegūsi atspirdzinošu mutes atsvaidzinātāju. Pirms lietošanas ļauj tam nedēļu ievilkties.

4.Degvīns atbaida kukaiņus

Degvīns ir neticami efektīvs kukaiņu atbaidīšanas līdzeklis. Ielej nedaudz degvīna izsmidzināmā pudelītē, labai smarža pievieno lavandas eļļu un pēc tam uzsmidzini uz visa ķermeņa.

5.Degvīns noņem nepatīkamu padušu un pēdu smaku

Pāris reižu ierīvē ar degvīnu paduses vai apsmidzini ar to pēdas – tas likvidēs nepatīkamu smaku un ļaus tev justies svaigi.

6.Lieto degvīnu kā pēcskūšanās līdzekli

Vairumā pēcskūšanās krēmu būtiskā īpatsvars ir alkohols – tas dezinficē ādu un nomierina to, novēršot iekaisumu. Līdzīgu efektu var panākt arī ar degvīnu.

7.Dezinficē ar degvīnu rokas

Ņemot vērā lielo alkohola īpatsvaru, degvīnu var ļoti labi izmantot, lai notīrītu un dezinficētu rokas pirms maltītes vai pēc tualetes apmeklējuma.

8.Izmanto degvīnu kā logu tīrāmo līdzekli

Vēl viens produkts, kura sastāvā ir alkohols, ir logu tīrīšanas līdzeklis. Paņem tukšu izsmidzināmo pudeli un piepildi to ar degvīnu – tā iegūsi ļoti efektīvu logu tīrāmo līdzekli.

9.Izsmidzini degvīnu uz tumša apģērba, lai novērstu izbalēšanu

Tumšs apģērbs ar laiku izbalē – lai drēbes pasargātu, uz tām vienkārši jāizsmidzina nedaudz degvīna. Degvīnam var pievienot nedaudz lavandas vai citas ēteriskās eļļas, lai apģērbam būtu arī patīkama smarža.

10.Izsmidzini degvīnu sporta apavos, lai neitralizētu smaku

Degvīnu var izmantot uz ķermeņa, lai dezinficētu to un nogalinātu baktērijas, taču to var lietot arī tavos sporta apavos, lai neitralizētu sasvīduma smaku. Izsmidzini degvīnu apavu iekšpusē un ļauj tiem nedaudz izvēdināties.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.