11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Nepatīk pārāk sprogaini un nesavaldāmi mati? Uzzini, kā tikt ar tiem galā!

 

Beautiful Mila by Anna Soroko on 500px.com

Sprogainu matu īpašnieces noteikti ikdienā saskaras ar vairākām problēmām – mati sapinkojas, apjoms ir pārāk liels, tie vienmēr ir tavā sejā un aizņem 90% selfija. Kā būtu, ja mēs jums pastāstītu dažas gudrības (life hacks), kas palīdzētu atvieglot matu savaldīšanas un kopšanas ikdienu?

Sprogainus matus ikdienā ir ļoti grūti uzturēt veselīgā izskatā. Siltajās valstīs galvas āda tiek regulāri mitrināta, tāpēc arī mati aug veselīgāki. Savukārt, mūsu platuma grādos tiem mitrināšana ir nepieciešama daudz lielākos  daudzumos. Visbiežāk mati ir sausi, ar tendenci uz pinkošanos un pūku veidošanos. Kad mati ir tik „nekārtīgi”, tā vien gribas tos iztaisnot. Bet taisnotāja karstums noteikti situāciju neuzlabo.

Izmanto līdzekļus, kas ir piemēroti tieši tavam matu tipam

Lai sprogas veidotos skaistākas un „gludākas”, ir jāizmanto tādi matu kopšanas līdzekļi, kas ir speciāli izstrādāti tieši tādiem matiem. Meklē līdzekļus, kas ir super mitrinoši (sastāvā ir, piemēram, argana vai kokosriekstu eļļa), un pēc matu mazgāšanas obligāti izmanto matu serumu.

Lieto matu masku

Vienu reizi nedēļā palutini savus matus ar super barojošu matu masku, kuras sastāvā ir šī sviests. Tas mīkstinās un dziļi mitrinās tavus matus. Pirms matu mazgāšanas iezied masku matos, paturi aptuveni 30 minūtes un tad izskalo. Ja mati ir ļoti sausi, atstāj masku matos uz visu nakti un no rīta izskalo.

Lieto matu eļļu

Eļļas ļoti labi mitrina un baro sausus un bojātus matus. Iezied matos pirms gulētiešanas, un no rīta izskalo. Tu jutīsi pārsteidzošo efektu!

Pagatavo pati savas maskas

1.Samaisi kopā vienādu daudzumu olīveļļu, mandeļu eļļu un izkausētu medu. Nedaudz uzsildi masu mikroviļņu krāsnī, iezied matos un viegli izķemmē (izmanto ķemmi ar retiem sariem). Atstāj matos 30 minūtes un tad izmazgā matus kā parasti.

2.Sajauc kopā pusi avokado un pusi banāna. Pievieno olas dzeltenumu un tējkaroti olīveļļas. Samaisi visu kopā. Tad iezied mitros matos, uzliec galvā dušas cepurīti un atstāj to visu uz 45 minūtēm. Izmanto šādu masku vienu reizi nedēļā, un tu redzēsi patīkamus rezultātus!

Izvēlies pareizo ķemmi

Ja tev ir sprogas, tad tu jau tāpat zini, ka matus normāli izķemmēt nav iespējams. Tieši tāpēc, ja tu tomēr vēlies to darīt, izmanto ķemmi ar ļoti retiem sariem. Tāpat neaizmirsti ķemmēšanas procesu sākt no matu galiņiem līdz saknēm, no lejas uz augšu. Labākam un vieglākam efektam izmanto sprejus, kas ir paredzēti matu atpinkošanai.

 

Avots: Sofeminine.co.uk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.