1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Iemesli, kāpēc tev vairs negribas nodarboties ar seksu

 

Kad tu pirmo reizi satiki savu partneri, emocijas spridzināja! Tur bija kaisle un sekss – daudz seksa! Tagad jau jāsāk domāt, kad jums pēdējo reizi vispār bija sekss. Pazīstama situācija? Varbūt vajadzētu padomāt, kas ir pie vainas, un kā to varētu labot. Zemāk ir apkopoti biežāk izplatītie iemesli:

Tev ir visādi pienākumi

Kad runa ir par ikdienas prioritātēm, sekss ir saraksta apakšgalā. Kā prioritāšu saraksts veidojas? PĒc tā, kas tev sagādā visvairāk stres. Kad partneris tev tuvojas, tu sāc domāt par to, ka aizmirsi izgludināt kreklu, izņemt traukus no mašīnas, pabarot kaķi utt.

Ko darīt? Pieņem to, ka trauki un drēbes nekur nepazudīs, un tu vari to visu izdarīt arī pēc 15 minūtēm. Velti nedaudz sava privātā laika savam partnerim.

Tu ļauj stresam sevi pārņemt

Ir zinātniski pierādīts tas, ka sievietēm vienkārši dabiski ir augstāk stresa līmenis nekā vīriešiem. Dažas sievietes ļoti labi ar to tiek galā, bet dažas padodas krīzes situācijām un apkārtējo spiedienam.

Ko darīt? Atrodi veidus, kā stresa līmeni mazināt. Joga, skriešana, gleznošana… Sekss! Ražosim laimes hormonus!

Tu esi pārņemta ar savu svaru

Satraukšanās par riepiņu uz vēderu, celulītu, apaļām ciskām noteikti nenovedīs tevi līdz laimīgai dzīvei. Mīli savu ķermeni (vai dari kaut ko, lai iemīlētu) un tu jutīsies laimīgāka. Un laime noved pie veselīgām attiecībām!

Ko darīt? Tā vietā, lai seksa laikā domātu par to, vai tavs vēders nav pārāk ļumīgs, pievērsies savam partnerim. Novērs savas domas no negatīvā. Izbaudi to, ka tev ir kāds, kas liek justies labi.

Tu vienkārši neesi ieinteresēta

Zems libido ir viens no izplatītākajiem iemesliem, kāpēc starp vīrieti un sievieti nav seksa. Zemam libido var būt daudz iemeslu (arī zemāk minētie).

Ko darīt? Parunā ar savu ginekoloģi par to, kas varētu būt pie vainas. Atrodiet īsto iemeslu un risiniet problēmu!

Jums ir „tehniskas problēmas”

Jo vecāki kļūstam, jo vairāk problēmu var rasties. Piemēram, problēmas „ draudziņu uzcelt un noturēt darba kārtībā”. Arī sieviete var pēkšņi atskārt, ka ar mitrumu un slīdāmību ir lielas problēmas. Tas var likt jums abiem satraukties un aizmirst visu jautrību. Dažs pat varētu sakaunēties un sākt izvairīties no seksa kopumā.

Ko darīt? Ja ir kādas problēmas, ir jādodas pie ārsta! Tie ir vai nu sīkumi vai arī priekšvēstneši nopietnākām problēmām.

Jūs nejūtaties emocionāli saistīti

Kad visi iepriekšminētie seksa nevēlēšanās faktori savācas vienu viet, ir skaidrs, ka savstarpējās jūtas un emocijas var aizmirsties. Bet ir skaidrs, ka lielākajai daļai sieviešu ir nepieciešamība pēc emocionālas tuvības – skūpsti, glāsti, apskāvieni… Tas viss vairo prieku un uzticēšanos. Vīriešiem, savukārt, ir otrādi – viņiem sekss ir veids, kā vairot pozitīvās emocijas.

Ko darīt? Meklējiet kompromisus. Ja to nedarīsiet, nekas nemainīsies un tuvāki jūs noteikti nekļūsiet. Atsāciet flirtēt cits ar citu, negaidot apskauj, izsaki kādu komplimentu… Tas viss satuvina.

Tu esi dusmīga/ vīlusies

Spriedze attiecībās pie seksa nenoved. Ja partneris tevi kaitina un liek vilties, tad tu noteikti negribēsi nodarboties ar seksu.

Ko darīt? Problēmas ir jārisina! Izstāsti partnerim, kā tu jūties, jo varbūt viņš nemaz nezina, ka tevi kaut kas kaitina.

Jūsu guļamistaba nav mājīga

Ne tikai emocionālais stāvoklis ir svarīgs. Ja uz naktskapīša mētājas avīze un netīra kafijas krūze, gultā ir dators un televizors pārraida garlaicīgas ziņas, tas līdz seksam noteikti nenovedīs.

Ko darīt? Veic guļamistabas pārkārtošanu! Novāc visu, kas ir lieks, nopērc kādu jaunu spilvenu vai pārklāju, pārkārto mēbeles, aizdedz sveces… Dari jebko, kas tevi uzbudina. Guļamistabai ir jābūt jūsu kopīgajam miera un mīlas templim, nevis ģimenes atpūtas telpai vai darba istabai.

Viens vārds: Bērni

Ir normāli, ja pēc bērnu ienākšanas ģimenē, partneriem zūd interese par seksu. Par bērnu visu laiku ir jārūpējas, viņi jebkurā brīdī var ieskriet istabā un iztraucēt mīlas priekus…

Ko darīt? 1. Plānojiet seksu. Kad bērni ir jau aizmiguši, veltiet 15 minūtes viens otram. Tas nav daudz, bet ir pietiekami, lai interese nezustu ilgtermiņā. Ir taču tik daudz slinko seksa pozu… 2. Uzlieciet durvīm slēdzeni. Jums ir jābūt savai privātajai telpai, kurā jums nav jāsatraucas par pēkšņiem „šova vērotājiem”.

 

Avots: Health.com

 

1 KOMENTĀRS

  1. No rīta tējkaroti kaņepju eļļas ar trīs pilieniem citrona sulas.elpas aizturēšana pie izelpas.vakarā kājas siltā ūdenī ar Mg2SO4 30 min.aiziet!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.