0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Seši vienkārši triki, kā saglabāt zobus veselus un skaistus

 

Vai tu zināji, ka zobus uzturēt skaistus un veselīgus nav nemaz tik grūti? Ir daudz ikdienišķu un vienkāršu veidu, kā tu to vari darīt arī bez profesionāļu palīdzības.

Tīri zobus rūpīgāk

Jā, jā, vecā patiesība par pietiekami ilgu un rūpīgu zobu tīrīšanu. Izmanto mīkstu zobubirsti ar noapaļotiem neilona sariņiem. Zobus tīri ar apļveida kustībām, veidojot 45 grādu leņķi pret smaganām.

Pārstāj dzert saldinātos/ gāzētos dzērienus

Cukuroti dzērieni ir slikti taviem zobiem. Skābe, kas šajos dzērienos ir atrodama (arī tajos, kas „bez cukura”) noārda tavu zobu emalju.

Uzmanies ar vīnu

Arī vīnā atrodamā skābe kaitē taviem zobiem. Tāpat gan baltais, gan sarkanais vīns „krāso” zobus, padarot tos tumšākus un neizteiksmīgākus.

Izvairies no stresa

Vai tu kādreiz miegā esi „griezusi zobus”? Nezini? Tieši tā. Lielākā daļa cilvēku nemaz nezina un nemana, ka to dara. Un daudzi to dara tieši stresa ietekmē.

Uzmanies ar karstiem dzērieniem

Karsts dzēriens ne vien padara zobus jūtīgus, bet arī tos iekrāso (kafija, melnā tēja). Ja nu tomēr nespēj atteikties no šiem dzērieniem, pievieno pienu.

Lieto zobu diegu

Zobu starpas nevar pilnvērtīgi iztīrīt tikai ar zobubirsti. Pilnīgākam efektam regulāri izmanto zobu diegu. Tas smaidu atsvaidzina.

 

Avots: Health.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.