11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Lūk, kādēļ pirms gulētiešanas vajadzētu izdzert glāzi ūdens

 

Lai uzturētu ķermeni veselīgu un ļautu iekšējiem orgāniem funkcionēt kā nākas, dienā pieaugušam cilvēkam jāizdzer vismaz astoņas glāzes ūdens. Vienu glāzi ūdens būtu vēlams izdzert arī tieši pirms gulētiešanas. Kāpēc?

Šķidruma uzņemšana pirms miega palīdz veldzēt ķermeni. Tāpat ūdens satur daudz vērtīgu minerālvielu, kas nāk par labu veselībai. Esam apkopojuši un vēlamies tevi iepazīstināt ar būtiskākajiem iemesliem, kāpēc pirms gulētiešanas vajadzētu izdzert glāzi ūdens.

  1. Ūdens uztur ķermenī nepieciešamo mitruma līmeni

Tiklīdz jūti slāpes, ieteicams veldzēties, dzerot ūdeni. Viens no svarīgākajiem laika posmiem, kad jādzer ūdens – dodoties gulēt. Darba dienas laikā ķermenis zaudē daudz šķidruma – lai tas naktī spētu reģenerēties, šūnas jānodrošina ar pietiekošu ūdens daudzumu.

  1. Tas sadedzina kalorijas

Kamēr tu guli, tavs ķermenis strādā, lai sadedzinātu uzņemtās kalorijas. Ūdens ir dabīgs kaloriju dedzinātājs, kas jāuzņem ikvienam dzīvam organismam. Bez ūdens būtu neiespējami pārvērst kalorijas izmantojamā enerģijā.

  1. Veselīga miega veicināšana

Kad uzturā tiek lietots ūdens, tu līdzsvaro vitamīnu, uzturvielu un minerālvielu koncentrāciju. Citiem vārdiem sakot, ūdens palīdz nodrošināt normālu iekšējo orgānu funkcionēšanu.
Ja pirms gulētiešanas izdzersi glāzi ūdens, tas līdzsvaros hormonus, sniegs muskuļu tonusu, kā arī līdzsvaros kopējo enerģijas līmeni. Pateicoties ūdens veselīgajai iedarbībai, tu no rīta jutīsies izgulējies un spirgts.

  1. Attīra ķermeni no toksīniem

Ūdens ir dabiski attīrošs līdzeklis, kas darbojas kā ķermeņa ārienē, tā arī iekšienē. Ūdens uzņemšana palīdz ķermenim izvadīt tajā nonākušos liekos atkritumus. Mums labi zināms, ka ķermenī līdz ar ēdienu un dzērieniem, kā arī vides ietekmē, nonāk nevēlamie toksīni. To izvadīšanas process gremošanas traktam izdosies daudz raitāk, ja organismā būs nepieciešamais ūdens daudzums.

 

Materiāli rakstam no ārzemju publikācijām.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.