6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

INFOGRAFIKA: KAD IET PIE ĀRSTA UN KAD PIE FARMACEITA

 

Nereti ikdienas steigā, kad sašūpojas veselība, mēdzam doties pie nepareizā veselības aprūpes speciālista. Viens no acīmredzamākajiem iemesliem, kāpēc tā notiek, ir laika taupīšana. Nenoliedzami, ka ieskriet aptiekā, piemēram, pēc pretsāpju līdzekļiem ir krietni ātrāk, taču daudzos gadījumos tas nebūt nav piemērotākais ārstēšanās veids.

Proti, brīžos, kad ir sarežģītākas komplikācijas un jāvēršas, piemēram, pie ģimenes ārsta pēc diagnozes un ārstēšanas plāna noteikšanas, citi tā vietā steidzas uz aptieku pēc zālēm simptomu mazināšanai. Bieži vien tādā veidā tiek minimizētas tikai slimības acīmredzamākās izpausmes, nevis meklēts un novērsts tās īstais cēlonis.

Taču ir arī diametrāli pretējas situācijas. Pārlieku satraucoties par savu pašsajūtu, cilvēki dodas uz poliklīniku, izsēž garo rindu pie ģimenes ārsta,taču beigu beigās saprot, ka tas bija lieki, jo, piemēram, līdzekļus pret viegliem saaukstēšanās simptomiem var iegādāties aptiekā bez ārsta izrakstītas receptes. Turpat pie farmaceita var arī saņemt konsultācijas par ārsta izrakstīto medikamentu lietošanu.

Plašāk ar situācijām, kad ir jāgriežas pie ģimenes ārsta un kad pie farmaceita, aicinām iepazīties infografikā.

 

Par Apotheka

Apotheka ir viens no vadošajiem un visstraujāk augošais aptieku tīkls Latvijā, ar kura zīmolu šobrīd darbojas jau 103 aptiekas Rīgā, reģionālajās pilsētās un lauku apvidū. Uzņēmums tika izveidots 2005.gadā, apvienojot vairākus mazus uzņēmumus. Apotheka Latvijā strādā vairāk nekā 390 darbinieki, no kuriem 300 ir farmaceiti, kuri sniedz profesionālu padomu kā par ārsta izrakstītu medikamentu lietošanu, tā arī par pastāvīgu veselības aprūpi un skaistuma un labsajūtas veicināšanu.

Apotheka ietilpst vienā no lielākajām Baltijas valstu farmācijas uzņēmumu grupām Magnum, kuras uzņēmumi darbojas Baltijas valstīs un Somijā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.