10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pieci soļi līdz ideālai sejas ādai pavasarī

 

Pavasara sākums ir īpaši grūts laiks sejas ādai. Šajā laikā notiek organisma pārslēgšanās no ziemas režīma, jūtams vitamīnu trūkums un mainīgo laikapstākļu negatīvā ietekme. Sausa āda var kļūt vēl sausāka, taukaina – ar nevēlama spīduma kārtiņu, savukārt aktīvāku saules staru ietekmē var parādīties vasaras raibumi un pigmenta plankumi. Tomēr no šīm nevēlamajām blaknēm var izvairīties, zinot, kā pareizi rūpēties par sejas ādas skaistumu un veselību pavasarī. Plašāk par to stāsta Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.

Jānosaka ādas tips

Izmaiņas it īpaši sejas ādas izskatā, kuras vērojam pavasarī, bieži vien ir saistītas ar ādas mitruma un taukainības līmeņa svārstībām – tās mēdz rasties starpsezonu gaisa temperatūras dažādībasdēļ. Tāpēc pēc aukstās sezonas ieteicams veikt ādas stāvokļa diagnostiku ar īpašiem sejas aparātiem, lai noteiktu tās esošo mitruma un taukainības līmeni, kā arī porainības un melanīna līmeni. Rezultātā būs skaidrs – turpināt lietot esošo sejas krēmu vai tomēr izvēlēties citu, kas labāk atbilst šī brīža ādas vajadzībām: vairāk mitrināt, barot, mazināt porainību vai izsitumus.

Vitamīni ādas skaistumam

Iestājoties pavasarim, organismā pēc nogurdinošās ziemas jūtas vitamīnu trūkums, kas ietekmē arī ādas izskatu. Tāpēc šādās situācijās lieti noder uztura bagātinātāji – vitamīnu un minerālvielu kompleksi, kas palīdz stiprināt ne tikai ādas, bet arī matu un nagu veselību. Piemēram, to sastāvā esošais C vitamīns veicina kolagēna veidošanos, kas nepieciešams normālas ādas darbībai. Savukārt E vitamīns, cinks un riboflavīns veicina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu.

Attīrīšana divas reizes dienā

Neatkarīgi no tā, vai tiek vai netiek lietota dekoratīvā kosmētika, sejas āda ir rūpīgi un vienlaikus ļoti saudzīgi jāattīra divas reizes dienā –  no rīta un vakarā. Pēc tam, kad āda no kosmētikas ir attīrīta ar losjonu, putām, pieniņu vai micelāro ūdeni, noskalojiet to ar siltu vai vēsu ūdeni. Nekādā gadījumā neizmantojiet sejas mazgāšanas parastas ziepes. Labāk dodiet priekšroku šķidram mazgāšanas krēmam vai želejai, kas vislabāk piemērots ādas tipam. Reizi nedēļā ieteicams izmantot arī attīrošu skrubi, kas likvidēs atmirušās šūnas, padarot ādu gludāku.

Taukainas ādas gadījumā, tuvojoties aprīlim un maijam, kad gaisa temperatūra paliek aizvien siltāka, var izvēlēties spēcīgākas iedarbības attīrīšanas līdzekļus, tādējādi mazinot ādas spīdīgumu. Tomēr nevajag pārforsēt, citādi iespējams pārsausināt ādu, kas arī nav vēlams.

Mitrināšana

Laikam kļūstot siltākam, jāsāk pakāpeniski mainīt sejas ādas kopšanas paradumus. Proti, kā dienas krēmu jāsāk izmantot vieglu mitrinošu krēmu, bet barojošo krēmu – kā līdzekli, kuru uzklāj ejot gulēt.  

Pavasarī ieteicams izmantot arī anti-stress kosmētiku, kas labi atjauno pēc ziemas nogurušo ādu. Tās sastāvā parasti ir A, C un E vitamīni, kolagēns, pantenols, dažādas eļļas un skābes, kā arī antioksidanti, kas neitralizē brīvos radikāļus. Pavasarī āda kļūst jutīgāka un tendēta uz kairinājumu, tādēļ ieteicams izvēlēties līdzekļus, kas paredzēti jutīgai ādai.   

Aizsardzība pret saules stariem katru dienu

Tas ir mīts, ka pavasara saule nav pārāk aktīva. Tieši pretēji  –  pavasara saule ir ļoti bīstama ādas veselībai, tāpēc saules aizsarglīdzekli ir jāizmanto ne tikai dodoties pie dabas, bet arī ikdienā. Bet tiem, kuri ir nobažījušies par vasaras raibumu parādīšanos, jāizmanto aizsarglīdzekļi ar visaugstāko SPF filtru.

 

Par Apotheka

Apotheka irviens no vadošajiem un visstraujāk augošais aptieku tīkls Latvijā, ar kura zīmolu šobrīd darbojas jau 103 aptiekas Rīgā, reģionālajās pilsētās un lauku apvidū. Uzņēmums tika izveidots 2005.gadā, apvienojot vairākus mazus uzņēmumus. Apotheka Latvijā strādā vairāk nekā 390 darbinieki, no kuriem 300 ir farmaceiti, kuri sniedz profesionālu padomu kā par ārsta izrakstītu medikamentu lietošanu, tā arī par pastāvīgu veselības aprūpi un skaistuma un labsajūtas veicināšanu.

Apotheka ietilpst vienā no lielākajām Baltijas valstu farmācijas uzņēmumu grupām Magnum, kuras uzņēmumi darbojas Baltijas valstīs un Somijā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.