13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Septiņi kosmētikas produkti, kas nemaz nav tik īpaši, kā tos reklamē

 

Woman looking at shampoo bottle in the store by Danil Roudenko on 500px.com

Dažkārt reklāmas uz cilvēku spēj atstāt ļoti spēcīgu iespaidu. Tāds jau arī ir to mērķis – iespaidot cilvēku un „piespiest” nopirkt konkrēto produktu. Nav pat svarīgi tas, cik ļoti iedarbīgs vai neiedarbīgs ir līdzeklis. Galvenais, lai cilvēki tos pērk. Mēs gan pačukstēsim, bez kuriem produktiem var arī diezgan labi iztikt.

Līdzekļi šķelto matu galu atjaunošanai

Lai arī cik ļoti mēs gribētu, nav tāda kosmētiskā līdzekļa, kas tavus sašķeltos matu galus padarīs kā nebijušus. Serumi un balzāmi sniedz tikai vizuālu efektu, uz kādu brīdi matu galus „salipinot” kopā. Vienīgais veids, kā no šādiem matiem tikt vaļā, ir to apgriešana.

Roku krēms, pēdu krēms, ķermeņa losjons…

Vēl viens mīts, ko radījuši mārketinga speciālisti: cilvēkiem vajag dažādus krēmus, dažādām ķermeņa daļā. Sejai, protams, ir vajadzīga īpašāka aprūpe, taču visam pārējam ķermenim var izlīdzēties ar vienu produktu. Visi mitrinošie krēmi un losjoni darbojas vienādi, tāpēc nevajag šķirot – pēdas, rokas, mugura…

Pretblaugznu šampūns

Kad tavi tauku dziedzeri slikti strādā, uz galvas sāk veidoties blaugznas. Parasts šampūns nevar palīdzēt tik vaļā no šīs problēmas. Tie dara tikai sliktāk – sausina galvas ādu. Tev ir nepieciešams īpašs šampūns, kas ir nopērkams aptiekā.

Lūpu balzāms

Daudzi ražotāji apgalvo, ka vienīgais veids, kā mitrināt lūpas, ir, izmantojot lūpu balzāmu. Daži balzāmi patiesi var palīdzēt, taču daudzi no tiem satur alkoholu, un tas sausina tavu ādu. Pieejama un daudz efektīvāka alternatīva ir kosmētiskais vazelīns.

Skūšanās krēms

Pirms uzradās dušas želejas, skūšanās krēmam bija svarīgs pielietojums: tas padarīja liekos matiņus mīkstākus un skuvekļa slīdēšanu pa ādu padarīja gludāku. Taču, kopš dušas želejas satur daudz glicerīna un ādas mitrinošās vielas, ir skaidrs, ka tā ir lētāka, bet ne mazāk iedarbīga, alternatīva.

Pretcelulīta krēms

Daudzi cilvēki vēl joprojām tic, ka kaut kāds maģisks līdzeklis var mūs acumirklī padarīt perfektus. Viens no šiem mistiskajiem līdzekļiem ir pretcelulīta krēms. Pašlaik ir zināmas tikai divas lietas, kas tiešām var apkarot celulītu (lēti): fiziskās aktivitātes un veselīgs uzturs. Mēģināt var arī masāžas un skrubjus, jo tie uzlabo asins cirkulāciju.

Kutikulu eļļa

Kutikulu eļļas lietošana nav diez ko efektīva. Tā iesūcas ādā un nenes nekādu labumu. Ja tu tiešām gribi palīdzēt saviem nagiem, izmanto kosmētisko vazelīnu vai dabīgās eļļas.

 

Avots: Brightside.me

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.