1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

11 nelaimīgu cilvēku paradumi (un kā no tiem tikt vaļā)

 

Unhappy Teenage Victim Of Online Bullying In Bedroom by Guerilla Images on 500px.com

Kā zināms, mūsu ieradumiem ir liela ietekme uz mūsu dzīves kvalitāti. Precīzāk – šiem ieradumiem ir tieša ietekme uz mūsu laimi (vai tās neesamību).

Zemāk ir apkopoti 11 ieradumi, kuri var novest pie nelaimīgas dzīves, un piemēri, kā no tiem varētu tikt vaļā.

Hroniska žēlošanās

Laimīgi un veiksmīgi cilvēki reti sūdzas un žēlojas par savu dzīvi. Savukārt tiem, kas žēlojas, vienmēr atradīsies iemesls, lai pateiktu kaut ko negatīvu. Pat tad, kad apkārtējie cilvēki ir laimīgi.

Katram cilvēkam dzīvē var gadīties problēmas, taču, beigu beigās, mēs paši veidojam savu dzīvi, un mums pašiem ir situācijas jāmēģina risināt. Neviens nenāks un neizdarīs to tavā vietā. Žēlošanās ne pie kāda pozitīvā rezultāta nenovedīs.

Sevis un citu kritizēšana

Mūsu viedoklis, un tas, kā mēs runājam par sevi, iespaido mūsu pašvērtējumu. Pašvērtējums ir svarīga mūsu laimes sastāvdaļa, tāpēc sevis un citu kritizēšana mums šo laimi atņem.

Ir jāapzinās savas kļūdas, jāpieņem tās un jādodas tālāk. Neveido ar sevi negatīvos dialogus!

Dzīvošana pāri saviem līdzekļiem

Mēs dzīvojam materiālo vērtību pasaulē, kur mums regulāri apkārt parādās jaunāko telefonu, automašīnu, apģērbu un kredītu reklāmas. Apkārtējie sagaida to, ka tu dzīvosi šiki un izdara uz tevi spiedienu. Vismaz tev tā gribas domāt… Patiesībā, apkārtējiem ir vienalga, bet tu tikai turpini tērēt vairāk nekā tev ir. Mēģini atrast laimi jaunos pirkumos?

Tā vietā, lai visu laiku iegādātos ko jaunu, atrodi sev kādu nodarbi, kas novērsīs domas no apkārtējo viedokļiem un ļaus tev patiesi baudīt savu dzīvi.

Negatīvas atkarības

Ēdiens, dzērieni, izklaides… Viss ir labi, kamēr zinām mēru. Ja šīs lietas kļūst par dzīves galveno mērķi, sākas problēmas. Diemžēl, daudz cilvēku ir gājuši bojā alkohola un narkotisko vielu atkarību dēļ.

Ja tev šķiet, ka pati netiec galā ar šīm atkarībām, lūdz kāda tuva cilvēka palīdzību. Slīkstošs cilvēks pats sevi izglābt nevar.

Pagātnes nožēlošana

Nožēla ir ne tikai bezjēdzīga, bet arī kaitīga. Ir pierādīts, ka periodiski uzpeldošās negatīvās domas, kas saistītas ar kādiem pagātnē pieņemtiem lēmumiem, noved pie hroniskas stresa un depresijas.

1.Mācies no savām kļūdām, bet neieciklējies uz tām. 2.Ja situāciju nevar mainīt, labāk ir to atlaist. 3.Domā par situāciju pozitīvāk.

Uztraukšanās par nākotni

Mums bieži saka, ka tagadnes rīcības ļoti iespaido nākotni. Tā arī ir! Tad kāpēc tagad būt nelaimīgai? Lai nelaimīga būtu arī vēlāk? Novērtē tev sniegto dzīves laiku un izmanto to pēc iespējas lietderīgāk. Domas par nākotni tevi uztrauc? Tad nedomā par to tik daudz! Dzīvo šodien! Kļūdas būs, bet pēc kļūdām nāk arī pieredze. Tas ir normāli.

Mērķu atlikšana uz vēlāku laiku

Pārstāt censties un sākt slinkot ir pavisam vienkārši – darbs, ēšana, gulēšana. Darbs, ēšana, gulēšana… Un tas ir viss, kā vērts dzīvot?

Pats grūtākais ir veikt pirmo soli savu mērķu virzienā. Kad tas ir izdarīts, pārējais šķiet vienkārši. Tā kā, saņemies un dari!

Tenkas

Neviens cilvēks neizstaro lielāku nepārliecinātību par sevi, kā tas, kurš aprunā un nomelno citus. Galu galā, kāpēc lai laimīgs un par sevi pārliecināts cilvēks to darītu? Tenkošana nesniedz nekādu labumu!

Aizvainojums

Emocija, kas vispār nav vajadzīga. Kāds no tās ir labums tev? Un apkārtējiem? Aizvainojums tikai raisa nesaprašanos un vēl vairāk nelaimīgu cilvēku.

Ja kaut kas noticis, vienkārši piedodi, aizmirsti vai ignorē, un turpini virzīties pa savu dzīvi bez cilvēkiem, kas tevī raisa negatīvas emocijas.

Neveselīgs uzturs

Jebkurs ārsts pateiks, ka laba un veselīga maltīte uzlabo omu. Tas nozīmē, ka slikts un neveselīgs uzturs ilgtermiņā noved pie sliktas pašsajūtas gan fiziski, gan emocionāli. Svara pieaugums, depresija, spēka trūkums un produktivitātes samazināšanās… Tas viss var rasties nepareiza uztura dēļ.

Sabalansēta diēta un veselīgs uzturs ved pie pretēja efekta – enerģijas līmeņa palielināšanās, veselīga ķermeņa svara iegūšana, prāta spēju uzlabošanās utt. Ja tu pareizi ēdīsi, tad izskatīsies lieliski un jutīsies laimīga!

Problēmu „uzpūšana”

Kad mēs esam neapmierināti un nelaimīga, mūsu reakcija pret situācijām ir tieši atkarīga no emocijām. Jūties slikti? Visa pasaule šķitīs vēl sliktāka.

Tā vietā, lai „no mušas pūstu ziloni”, izdari soli atpakaļ, nomierinies un objektīvi izvērtē situāciju.

 

Avots: Cluber.com.ua

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.