10 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Seši japāņu sieviešu ēšanas paradumi, kas palīdz viņām saglabāt slaidumu un skaistumu

 

Mika by Tatyana Nevmerzhytska on 500px.com

Japāņu sievietes pasaulē tiek uzskatītas par vienām no skaistākajām un elegantākajām. Pie tam, viņām ļoti ilgu laiku saglabājas jauneklīgs izskats – 30 gadu vecumā viņas izskatās uz 18, 40 gados uz 25… Un! Viņas ir arī ilgdzīvotājas! Kāds ir viņu noslēpums? Ēšanas paradumi!

Bagātīga un sabalansēta diēta

Viens no pasaulē izplatītākajiem mītiem ir tas, ka japāņi ēd tikai suši. Viņu diēta ir bagātīga un sabalansēta – zivs, jūraszāles, dārzeņi, soja, rīsi, augļi un zaļā tēja. Nekādu kalorijām pārbagātu un taukainu ēdienu!

Viņu ēšanas paradumi ir atkarīgi arī no gadalaika – ziemā viņi biežāk pārtiek no gaļas, zivs, karstiem dzērieniem un zupām. Savukārt vasarā cieņā ir aukstās zupas, jūras veltes un salāti.

Gatavošanas metodes

Visbiežāk japāņi ēdienus gatavo grilējot, tvaicējot, vārot vai cepot īpašā pannā, izmantojot minimālu daudzumu eļļas. Dārzeņi tiek sagriezti, jo tādējādi tie izskatās un pagatavojas labāk un ātrāk. Šādas metodes labums ir tāds, ka produkti saglabā vairāk savu vērtīgo īpašību.

Sievietes bieži vien ir ļoti uzmanīgas ar garšvielām, izvēloties pašu minimumu, lai akcentētu garšu. Viņas cenšas izvairīties no kuņģa, aknas un nieru noslogošanas.

Ēšanas kultūra

Ēšana Japānā ir vesels rituāls. Viņi ēd lēnām, maziem kumosiem, un no maziem šķīvjiem. Viņi neaizraujas ar ēdiena dekorēšanu. Dažādi ēdieni uz viena šķīvja norāda uz sliktām manierēm, tāpēc katrs ēdiens ir savā trauciņā. Tāpat šķīvji nekad netiek pārpildīti līdz malām.

Mochi cake by Rcom Hdjuin on 500px.com

Nekādu desertu

Deserti japāņiem ir reta parādība. Tāpat viņu uztverē kūkas un cepumi nav deserti. Viņiem pat ir īpašs saldējums, kas pagatavots no rīsiem (mochi). Japānā deserti ir ar maz kalorijām, maz cukuru un noteikti ne rietumu valstīs iecienīti.

Maizes vietā – rīsi

Rīsi ir svarīga katras ēdienreizes sastāvdaļa, un, visbiežāk, tie tiek pagatavoti bez sāls vai sviesta.

Brokastis – svarīgākā dienas ēdienreize

Japānā brokastis ir svēta lieta. Visbiežāk tās sastāv no zivs, rīsiem, omletēm, zupām, zaļumiem, sojas ēdieniem un tējas.

 

Avots: Brightside.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.