00

Pēc būtības mārrutki ir vietējais ingvera analogs – spēcīgs vielmaiņas stimulators un detoksikators, neitralizē skābju pārpilnību, kas, aktīvas tauku dalīšanās rezultātā, uzkrājas asinīs un audos.
Kā arī tie ir bagāti ar C vitamīnu apsteidzot tā daudzumā pat citronu. Tam ir antibakteriālas īpašības.
Mārrutkus, kā garšvielu, vislabāk ir pagatavot pašiem, no svaigas saknes, lai saglabātu to vērtīgās īpašības.

Kā pagatavot galda mārrutkus?
Sakni attītam ar nazi, viegli nomazgāt aukstā, tekošā ūdenī. Paņemt stikla, vai keramikas trauku, ieliet tajā nedaudz auksta, vārīta ūdens.
Mārrutkus rīvēt uz smalkās rīves un likt iekšā ūdenī.
Pielikt sāli, citrona mizas dzelteno daļu un citrona sulu. Sagatavei nevajadzētu būt ūdeņainai, bet gan diezgan biezai.
Pirms pasniegšanas mārrutkiem var pievienot skābo krējumu, lai tie kļūtu krēmīgāki.
Uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par 12 stundām.

Atstāt komentāru

1 Komentārs ieslēgt "Kā pašam pagatavot mārrutku kā piedevu"

avatar
Kārtot pēc:   jaunākie | vecākie | visvairāk balsoja
Anonīms
Viesis
Anonīms

Par kādām 12h ir runa…

wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?