00

Pēc būtības mārrutki ir vietējais ingvera analogs – spēcīgs vielmaiņas stimulators un detoksikators, neitralizē skābju pārpilnību, kas, aktīvas tauku dalīšanās rezultātā, uzkrājas asinīs un audos.
Kā arī tie ir bagāti ar C vitamīnu apsteidzot tā daudzumā pat citronu. Tam ir antibakteriālas īpašības.
Mārrutkus, kā garšvielu, vislabāk ir pagatavot pašiem, no svaigas saknes, lai saglabātu to vērtīgās īpašības.

Kā pagatavot galda mārrutkus?
Sakni attītam ar nazi, viegli nomazgāt aukstā, tekošā ūdenī. Paņemt stikla, vai keramikas trauku, ieliet tajā nedaudz auksta, vārīta ūdens.
Mārrutkus rīvēt uz smalkās rīves un likt iekšā ūdenī.
Pielikt sāli, citrona mizas dzelteno daļu un citrona sulu. Sagatavei nevajadzētu būt ūdeņainai, bet gan diezgan biezai.
Pirms pasniegšanas mārrutkiem var pievienot skābo krējumu, lai tie kļūtu krēmīgāki.
Uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par 12 stundām.

Komentē
1 komentārs
  1. Anonīms 12 mēneši ago

    Par kādām 12h ir runa…

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2017

or

Log in with your credentials

Forgot your details?

X