Kādi produkti bojā jūsu ķermeņa aromātu? Uzzini un iegaumē!

6303_39130_fe154a8daa

Lai saglabātu ķermeņa aromātu tīru un svaigu, nepieciešams ne tikai regulāri izmantot dušu un lietot speciālus higiēnai domātus līdzekļus, bet arī sekot līdzi savai ēdienkartei, līdz minumam samazinot atsevišķu produktu patēriņu.

Sarkanā gaļa

2006.gadā Čehijā tika veikts interesants pētījums. Pētnieki paņēma sviedru paraugus no veģetāriešiem un no gaļēdājiem. Ķermeņa aromātu pēcāk novērtēja sievietes, kuras arī piedalījās eksperimentā. Tika nonākts pie kopīga slēdziena, ka cilvēkiem – veģetāriešiem, ķermeņa aromāts nav tik ass, kā tiem, kuri ikdienā lieto sarkano gaļu.

Karijs

Šī indiešu garšviela lieliski papildina dažādus ēdienus, bet visa sāls slēpjas tajā, ka karija molekulas ir ārkārtīgi izturīgas un ļoti ilgstoši saglabājas ādā, šī iemesla dēļ ķermenim var rasties mazliet nepatīkams, nedaudz ass aromāts.

Ķiploki

Pēc ķiploku ēšanas parasti jau neiesaka doties un satikt citus cilvēkus. Un tas ir tikai loģiski, jo šis nesvaigais ķermeņa aromāts un cilvēka elpa daudzus atbaida. Šī arī nav vienīgā problēma ar kuru saskaras ķiplok-mīļi. Pēc ķiploku ēšanas organismā producējas sēra savienojumi, kuri jo īpaši pastiprina  ķermeņa sviedru aromātu. Lai šo aromātu samazinātu, ir ieteikums apmazgāt paduses ar ūdeni, kurā ir izmērcētas dilles, vai arī ar vīna etiķi.

Kāposti

Brokoļi, Briseles un ziedkāposti – vieni no augstvērtīgākajiem uztura produktiem, kuri palīdz izvadīt no organisma šlakvielas. Un tieši šī iemesla pēc āda iegūst nepatīkamu aromātu. Jo vairāk, pārlieku bieža un ilgstoša kāpostu lietošana uzturā, noved pie gāzu uzkrāšanās un vēdera uzpūšanās.

Sīpoli

Bez šī dārzeņa nav iespējams iedomāties daudzus ēdienus. Tomēr nepatīkamā daļa sīpolu lietošanā uzturā ir to pārstrādāšanas procesā izdalītais ēteris, kurš pēcāk tiek izvadīts caur plaušām, provocējot nepatīkamu elpas aromātu. Lai sīpola lietošana neradītu liekas problēmas, tas ir smalki jāsakapā un pirms pievienošanas ēdienam jāpārlej ar vārītu ūdeni. Tādā veidā tiek veicināta ētera eļļu iztvaikošana.

Kafija

Dzēriens ar  izcilu smaržu, tādēļ reti kurš aizdomātos, ka pēc kafijas lietošanas ķermenim varētu piemist nepatīkams aromāts. Visa izskaidrojums slēpjas kofeīnā, kurš pastiprina nervu sistēmas darbību, kas savukārt noved pie sviedru dziedzeru paātrinātas darbības. Jo vairāk kafija sausina mutes gļotādu, pēc kā uz tās pastiprināti veidojas baktērijas, provocējot ne to svaigāko elpas aromātu.

avots: mif-facts.com.ua
Komentē
2 komentāru
  1. Aivars 12 mēneši ago

    Un kā lai bez tā visa dzīvo?

  2. Meldra 9 mēneši ago

    Ka vegetariesiem kermena smaka bija mazaka? Jo visi parejie zemak minetie produkti ir tie, ko vegetariesi noteikti eed – un lielos kvantumos (sipoli, kaposti, brokoli, pukkaposti, utt). Tad jau vegetarieshiem jasmird vairak.
    Plusaa, vini tik daudz pupas un leecas eed, ka vispaar..

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account