Kāpēc saldētie dārzeņi ir veselīgāki nekā svaigie?

original1

Dārzeņi – ir svarīga veselīgas, sabalansētas diētas sastāvdaļa. Tie satur mazu daudzumu tauku un kaloriju, tajos nav holesterīna, toties tie ir bagāti ar vitamīniem A un C, minerālvielām un šķiedrvielām.

Bet kādus tieši dārzeņus uzturā lietot vislabāk? Svaigus, konservētus vai saldētus?

Vairums cilvēku atbildēs, ka veselīgāki ir svaigi dārzeņi, tāpēc, ka tie netika pakļauti nekādai apstrādei un ir simts procentu garantija, ka tie ir dabīgi produkti. Tas tiesa, bet tikai tādā gadījumā, ja jūs pērkat svaigus dārzeņus, kuri ir izauguši netālu no jūsu dzīves vietas vai arī ja jūs tos esat savācis savā dārzā.

Ja jūs pērkat dārzeņus pārtikas veikalā, visticamāk, ka tie ir izauguši tālu no jums – tos speciāli izaudzēja pārdošanai un no tālienes atveda uz jūsu pilsētu. Šajā gadījumā tie vairs nav tik vērtīgi.

Ja dārzeņiem vajag pārvarēt milzu attālumus, lai nokļūtu pie patērētājiem, tie ceļa laikā tiek pakļauti ekstremālas temperatūras iedarbībai un svarīgākās barojošās vielas, tādas kā vitamīni A un C iet bojā. Saldēti dārzeņi saglabā vitamīnus, tāpēc ir daudz vērtīgāki nekā svaigi vai konservēti.

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account