Karstie bezalkoholiskie dzērieni drēgnajiem vakariem

16

Karstais dzēriens ar ingveru
Šis karstais dzēriens tevi ne tikai kārtīgi sasildīs, bet arī lieliski palīdzēs aizbiedēt visas slimības un vīrusus, kuri tevi varētu būt nolūkojuši par savu mērķi. Kopā ar garšvielām un apelsīnu, ingvera garša šajā karstajā dzērienā nebūs pārlieku uzkrītoša, savukārt, ja esi liela ingvera mīļotāja, vari to pievienot arī vairāk, kā norādīts receptē. Medu šim dzērienam vēlams pievienot tad, kad tas nedaudz padzisis, lai nezustu medus vērtīgās īpašības. Sastāvdaļas – 30 g nomizotas ingvera saknes, 1 apelsīns, 1 kanēļa standziņa, neliels gabaliņš muskatrieksta, aptuveni 5 smaržīgie pipari, 1,5 l ūdens, 4 lielas tējkarotes medus. Pagatavošana – kārtīgi nomazgātam apelsīnam ar asu nazīti nogriež miziņu, pēc iespējas mazāk atstājot tai klāt balto daļu. Nelielos gabaliņos sagriež nomizoto ingvera sakni un kopā ar apelsīna miziņām liek katlā, pieliek garšvielas, pielej ūdeni un liek vārīties uz vidēji lielas liesmas. Kad dzēriens jau sāk burbuļot, nogriez liesmu pavisam nelielu un turpini dzērienu vārīt vēl aptuveni desmit minūtes. Pēc tam noņem dzērienu no liesmas un ļauj tam padzist, vienlaikus tas arī ievilksies. Kad dzēriens atdzisis līdz vēlamajai temperatūrai, lej to krūzēs, pievieno medu un tas ir gatavs baudīšanai!

Lasi vēl: 
Kas notiks, ja katru dienu dzersim ūdeni ar medu?
Regulē svaru dzerot brīnumdzērienu
Labākais rudens dzēriens imunitātes stiprināšanai

Karstā ābolu sula ar garšvielām

Tā kā aizvadītā vasara un rudens bija īsteni ražīgs visiem ābolu cienītājiem, tad gan jau pagrabā būs aizķērusies arī kāda burka ābolu sulas. Ja tādas tomēr nav, tad derēs arī pie tirgus tantes, vai veikalos nopērkamā ābolu sula. Karstais ābolu sulas dzēriens tumšajos un vēsajos ziemas vakaros ne tikai sasildīs tevi, bet arī apburs ar savu lielisko aromātu un noteikti ienesīs omulību ikvienās mājās. Sastāvdaļas – 4 personām būs nepieciešams 1 l ābolu sulas, 1 kanēļa standziņa, sauja žāvētu ābolu, aptuveni 4 krustnagliņas (ja tās tīk, var pievienot vairāk), aptuveni 4 smaržīgie pipari. Pagatavošana – Katliņā uzvāra sulu līdz vārīšanās temperatūrai. Pieber klāt garšvielas un ļauj ievilties aptuveni stundu, taču, ja ir laiks, var atstāt ievilkties pat uz nakti. Pirms pasniegšanas sulu atkal uzsilda gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, katrā krūzītē ieber dažus žāvētos ābolus un ielej sulu (ar vai bez garšvielām – pēc izvēles).

Klasiskā karstā šokolāde
Kas gan tā par kārtīgu ziemu, ja tās laikā netiek baudīta karstā šokolāde? Šis ir dzēriens, kuru iemīļojuši gan bērni, gan viņu vecāki un tas bijis liels gardums visos laikos. Patiesībā klasisko karstās šokolādes dzērienu ir neticami viegli un ātri pagatavot, turklāt emocijas, ko tas sniedz ir neaprakstāmas – izmēģini! Sastāvdaļas – 4 personām būs nepieciešams 1 l piena (ar augstu vai zemu tauku saturu – pēc izvēles), 120 grami smalki sakapātas melnās šokolādes, putukrējums un nedaudz birstoša kakao dekorēšanai. Pagatavošana – Pienu uzvāra katliņā, taču nedrīkst tam ļaut sākt burbuļot. Karsti pienu lej blenderī un pievieno sakapāto šokolādi – kuļ aptuveni minūti, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi. Ja mājās nav blendera, tad šokolādi var bērt arī katliņā ar uzkarsēto pienu un aktīvi maisīt, līdz tā izkūst. Gatavo dzērienu lej krūzītēs un dekorē ar lielāku vai mazāku putukrējuma cepurīti (protams – pēc izvēles), kā arī uzbirdina nedaudz kakao.

Facebook Komentāri
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account