10 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Lielais orgasma ceļvedis

 

Vairākkārtējs orgasms

Vai vienas nakts laikā var izjust divdesmit vai trīsdesmit orgasmus? Visticamāk, ka nē. Un tie, kas apgalvo pretējo, droši vien orgasmu jauc ar kaut ko pavisam citu. Tajā pašā laikā izjust vairāk nekā vienu orgasmu naktī ir pavisam normāla parādība. Tiesa, viss ir atkarīgs no tā, kā reaģē tavs ķermenis un kāda ir tava attieksme pret mīlēšanos.

Līdzīgi kā vīriešiem, arī dažām sievietēm uzreiz pēc orgasma ķermenis ir pārāk jutīgs, lai būtu vēlēšanās atkārtoti nodarboties ar seksu. Lai mīlēšanos varētu turpināt, viņām vispirms ir jāatpūšas no iepriekšējā orgasma. Ja pēc orgasma tavs ķermenis ir hiperjutīgs, tad, visticamāk, tu esi piedzīvojusi vairākkārtēju orgasmu. Pēc tam, kad tu esi sasniegusi orgasmu, lai tavs vīrietis vēl paliek tevī, nedaudz nogaida, un tad jau tu vari sākt darīt visu, kas tevi atkal novedīs pie jaunas baudas virsotnes. Bet citām sievietēm orgasms vairāk līdzinās amerikāņu kalniņiem – vispirms viņas sasniedz kalna virsotni, tad seko zemāki pauguri un visbeidzot ielejas. Šīs sievietes piedzīvo t.s. multi orgasmu. Tu vari izbaudīt to pašu – tāpēc neapstājies pēc pirmā baudas viļņa un turpini stimulāciju, līdz sekos nākamais orgasms.

Īpašais orgasms

Tas ir orgasms, kas tevi kaitina ar savu potenciālo baudu, bet tā arī var nekad neatnākt. Tas var sagādāt lielu vilšanos jums abiem. “Daudzreiz tas ir saistīts ar mūsu bailēm pazaudēt orgasmu,” saka Maikls Alvers, grāmatas “The Sex Inspectors Masterclass (Michael Joseph)” līdzautors. “Orgasms ir intīma, ļoti emocionāla un absolūti nejauša lieta. Orgasms nepakļaujas nekādiem likumiem. Tu nevari vienkārši likt, lai tas notiek.” Visi tavi muskuļi ir maksimāli sasprindzināti, un tu gribi, lai atbrīvošanās no šī sasprindzinājuma būtu īpaši satriecoša, bet atvieglojums slīd no tevis prom. Tāpēc tiec pāri šim nulles punktam, pārstāj koncentrēties uz to – vai tūlīt būs orgasms vai nebūs? “Iegrimsti sajūtās un pievērs uzmanību savam ķermenim, nevis izpildījumam,” iesaka Alvers. Mēģini ieskatīties acīs savam partnerim un atgriezies tagadnē. “Liecies gultā ar vienu vienīgu mērķi – neaizbiedēt orgasmu!” Izbaudi ceļojumu un gan jau sasniegsi arī tā galamērķi!

Dvēseles orgasms

Tā ir fantastiska mīlēšanās un ne mazāk fantastiska kulminācija, jūs abi jūtaties laimīgi un piepildīti – tas viss padara tavu orgasmu gandrīz vai par garīgu pārdzīvojumu. “Šis orgasms liek tev justies tā, it kā tu ar savu vīrieti būtu viens veselums un ka jūs kopā esat piedzīvojuši ne tikai fizisku, bet arī garīgu saplūsmi,” saka doktore Lana Holsteina, grāmatas “How To Have Magnificent Sex (Three Rivers Press)” autore. Ja tev tas viss šķiet gluži kā stāsts no zinātniskās fantastikas žanra, tad pamēģini atbrīvoties no savas skeptiskās attieksmes un vēlreiz sev atgādini, ka sekss ir ne tikai ķermenisks pārdzīvojums vien.

Pārliecinies, vai tev un tavam partnerim ir pietiekami ciešs acu kontakts. Uzlieciet roku viens otram uz sirds. “Ja tu sevi pieķer, ka tavas domas peld kaut kur prom, atgādini sev par visām sava mīļotā vīrieša brīnišķīgajām īpašībām,” iesaka Holsteina. Un viņa tiekšanās pēc baudas augstākās virsotnes tavu orgasmu padarīs tikai vēl spēcīgāku.

G punkta orgasms vienatnē

Droši vien ikviens ir kaut ko dzirdējis par noslēpumaino G punktu. Bet mūžīgais jautājums ir – kā to atrast? G punkts ir neliels, nedaudz izvirzīts un jutīgs pauguriņš, ap kuru, līdzīgi kā klitora tuvumā, atrodas daudz nervu galu. Tas atrodas 3-6 cm dziļumā uz maksts priekšējās sieniņas, apmēram pusceļā starp maksts ieeju un nabu. Tu vari to atrast pati, izmantojot saliektu vidējo pirkstu, vai arī saukt palīgā savu mīļoto vīrieti.

Bet, ja tu vēl neesi izbaudījusi G punkta orgasmu, tad, praktizējoties vienatnē, tu pavisam viegli varēsi pārvarēt savu šķietamo biklumu. “Labākais veids, kā atrast G punktu, ir parotaļāties ar to,” iesaka Maikls Alvers. “Apgulies uz muguras, vēdera vai pacel uz augšu gurnus – izvēlies vienalga kādu pozu, galvenais, lai tev būtu patīkamas izjūtas.” Tev jāzina, ka lielo lozi būsi izvilkusi tikai tad, ja orgasmu izbaudīsi ar visu ķermeni. “Parastais” orgasms izpaužas kā maksts muskuļu saraušanās. Savukārt G punkta orgasms izraisa ļoti noturīgu uzbudinājumu visā tavu intīmo zonu rajonā. Tas ir daudz spēcīgāks, kaut gan arī beidzas daudz ātrāk. “G punkta orgasms ir tik spēcīgs, ka dažas sievietes pirms beigšanas uz mirkli apstājas un savaldās, jo viņām šķiet, ka tūlīt viņām vajadzēs skriet uz tualeti,” saka Alvers. “Lai no tā izvairītos, jau laicīgi aizej uz tualeti, tad tu jutīsies pietiekami atvieglota, lai mestos baudas viļņu virsotnēs.”

A punkta orgasms

Ja reiz tu esi atradusi slaveno G punktu, tad ir pienācis laiks uzmeklēt arī savu A punktu. Tas atrodas daudz dziļāk makstī – aiz G punkta, tuvāk dzemdes kaklam (bet ne blakus tam). Taču A punktu ar vidējo pirkstu sataustīt nevarēs. Lai to atrastu, izmanto garu vibratoru ar platu galu. Ievadi to tik dziļi, lai tā gals atrastos pretī nabai. Vai arī apgulies uz vēdera, bet tavs vīrietis lai ieiet tevī no aizmugures, un droši eksperimentējiet. Kairinot A punktu, pastiprināti izdalās maksts šķidrums, un tavi dzimumorgāni stipri piebriest. A punkta orgasms būs kā spēcīgs enerģijas vilnis – turklāt tas var turpināties daudz ilgāk par parasto orgasmu.

Starp citu, A punkta stimulācija apmēram 30% sieviešu daudz vieglāk palīdz sasniegt vairākkārtējus orgasmus. Tiek uzskatīts, ka A punkts ir daudz jutīgāks nekā G punkts. Tāpēc esi drosmīga un nebaidies eksperimentēt!

Palīgierīču orgasms

Vibratori ir veidoti tā, lai sniegtu sievietei 100% labsajūtu, tāpēc, kairinot sevi ar vibratora palīdzību, tavs orgasms atnāks daudz agrāk. Tiesa, dažām sievietēm šādi sasniegts orgasms mazina īpašās baudas izjūtas, jo tas prasa daudz mazāk darba un piepūles. Savukārt citām orgasms var būt daudz spēcīgāks, jo ar vibratoru iespējams sasniegt visas tavas visjutīgākās zonas. Turklāt tu pati vari kontrolēt notiekošo neatkarīgi no tā, vai esi viena vai kopā ar savu mīļoto.

Dažas sievietes, izmantojot vibratoru, nespēj atslābināties un nodoties fantāzijām. Ņem vērā, ja orgasms nav iestājies jau pēc dažām minūtēm, tu vari kļūt nejūtīga un ilgi cīnīties, lai sasniegtu gaidīto apmierinājumu. Tāpēc lieki nemoci sevi, bet jau laikus mēģini atslābināties un paeksperimentē ar dažādām kustībām, izmantojot jaunas pozas un nebijušus leņķus.

Satricinošais orgasms

Dažreiz dzimumakts vienkārši nav iespējams. Tam var būt visdažādākie iemesli – jūs esat sastrīdējušies, vai viņš ir pārāk noguris, kaut kur pazuduši visi prezervatīvi, vai tev ir sākušās mēnešreizes. “Dzimumakts nav pats svarīgākais – viss, kas nepieciešams tavai baudai, ir klitora stimulācija,” uzsver Maikls Alvers. “Vienkārši apķer ar kājām vienu sava vīrieša kāju, saspied to un piekļaujies cieši klāt. Tas tev var sagādāt daudz patīkamu sajūtu. Berzējies pret viņa ķermeni tā, lai tiek kairināts tavs klitors un vulva.”

Sajūtas būs pavisam atšķirīgas nekā dzimumakta laikā, bauda pamazām pārņems visu ķermeni, tava ķermeņa mazā baudas podziņa – klitors – ir tikai aisberga redzamā daļa. Pārējais atrodas zem kaunuma lūpu ādas, klitora abās pusēs (un iekšā tavā ķermenī). Kad piespiedīsies pie viņa, tu atklāsi visas iespējamās baudas nianses. “Tas ir ļoti labs paņēmiens reizēs, kad vīrietis ir beidzis pirmais, bet tu vēl neesi gatava,” saka Alvers. “Viņš vēros tevi, lai redzētu, tieši kā tu kusties, un, iespējams, kad tu būsi beigusi, viņš atkal būs gatavs sākt.”

Ātrs un nevaldāms orgasms

Kad tevi pārņem iekāre un trakoti gribi mīlēties ar savu vīrieti, tu esi gatava ātram un nevaldāmam orgasmam. Tev nemaz nav nepieciešams pie tā piestrādāt, jo tu jau tāpat esi uzbudināta. “Tas ir ļoti aizraujoši, jo šādā brīdī tu reti kad spēj nobremzēt,” saka doktore Lana Holsteina. Un nevaldāma kaisle pārņem tavu prātu un ķermeni.

Lai to sasniegtu, “tev ar savu mīļoto visas dienas garumā ir jāuztur seksuāla saikne,” iesaka Holsteina. Neķītras īsziņas vai arī rīta solījumi, ka vēlāk notiks kaut kas tāds, rada īstus gaidīšanas svētkus. Ja domā, ka viņš varētu beigt ātrāk nekā tu, uzbudini sevi ar visiem iespējamiem līdzekļiem. Pirms satiecies ar viņu, kādu mirklīti pasēdi un pafantazē, palasi kādu erotiska satura literatūru vai arī iedarbini pati savu dzinēju. Nevaldāma orgasma atslēga ir ātrums.

Visa ķermeņa orgasms

Iedomājies, ka tu ekstāzi izjūti ne tikai tur apakšā, bet ar visu savu ķermeni. Tas ir iespējams. Vispirms mēģini iztēloties uzbudinājuma un baudas sajūtu pēc iespējas tālāk no saviem dzimumorgāniem. Padzen no sava prāta pašpārliecinātību un kritisku attieksmi. Mēģini novērtēt visas brīnišķīgās lietas, ko tavs ķermenis spēj izdarīt, un priecājies, kā tas izskatās. Paeksperimentē un orgasma brīdī ievelc dziļi elpu, mēģini pievērst uzmanību savu izjūtu paplašināšanai. Iztēlojies, ka bauda ir kā ovāls priekšmets, kas atgrūžas no taviem dzimumorgāniem un izplūst pa visu ķermeni. Vispirms tu sajutīsi nevaldāmu ekstāzi, kas sāksies tavā vēderā, bet ar laiku bauda izpletīsies līdz pat pašiem pirkstu galiņiem.

Dziedinošais orgasms

Daudzos pētījumos ir pierādīts, ka seksa laikā mēs atbrīvojamies no stresa – un tas savukārt lieliski iedarbojas pret depresiju, mazina asinsspiedienu un uzlabo mūsu fizisko un arī garīgo labsajūtu. Sekss ir arī visdabiskākais pretsāpju līdzeklis! “Tiklīdz tu esi seksuāli uzbudināta, tavs sāpju slieksnis dramatiski paaugstinās. Tieši tādēļ pēc dzimumakta tu atrodi skrāpējumu pēdas, kuru rašanos tu nevari izskaidrot. Orgasms ir labas pretsāpju zāles, it īpaši mēnešreižu krampju mazināšanai.” Hormons endorfīns, kas veidojas seksa laikā, var mazināt jebkuras sāpes, turklāt seksa laikā izstrādātais estrogēns mazina arī premenstruālās sāpes.

“Šāds dziedinošais orgasms nav tikai tiekšanās pēc baudas,” saka Alvers. “Šāds orgasms nāk ar grūtu darbu.” Orgasma laikā izdalās hormoni, kas uzlabo tavu veselību, tādēļ nevairies no šādas pieredzes. Ja vēlies, vari izmantot arī vibratoru: nav nepieciešams fantazēt, jūties seksīgi un pareizi noformulē savas domas. Un aiziet, pēc veselības!

Lielā orgasma traucēkļi

Lūk, dažas lietas, kas tev varētu traucēt viegli sasniegt lielo kulmināciju.

* Stress. Satraukums un labs sekss galīgi nesader kopā. Emocionālā spriedze samazina to hormonu daudzumu tavā ķermenī, kas saistīti ar baudu un atslābināšanos, tādējādi pavājinot libido. Tāpēc vienkārši atslābinies un ļauj visam notikt pašam no sevis.

* Alkohols. Izdzer pārāk daudz kokteiļus, un tu būsi tikpat sausa kā tavs martini. Alkohols sašaurina asinsvadus (tādēļ asins mazāk pieplūst tavos karstākajos punktos) un var nomākt galveno hormonu darbību, kas palīdz stimulēt maksts mitruma izdalīšanos.

* Antidepresanti. Dažas no šīm zālēm ietekmē to hormonu stāvokli, kas palīdz tev uzbudināties un fiziski un emocionāli sagatavoties seksam. Šie medikamenti nereti pavājina sajūtas dzimumorgānos, tavu iekāri un galu galā arī dzimumtieksmi.

* Slinks vagīnas muskulis. Lai nostiprinātu muskuļu grupu, kas stiepjas no kaunuma kaula līdz astes kaulam un ieskauj vagīnu, katru dienu sasprindzini šos muskuļus – sākumā 20 reizes, pēc tam palielinot līdz 75 vienā piegājienā.

* Hormonu nelīdzsvarotība. Pētījumi liecina, ka zems vīrišķā hormona – testosterona – līmenis var izraisīt seksuālās uzbudinātības un dzimumorgānu jutīguma samazināšanos. Tev, iespējams, vajag aprunāties ar savu ginekologu un veikt hormonu pārbaudi.

Autors: Ērika Bērziņa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.