Foto: Valdis Semjonovs/Praktiski.la.lv

Visgaršīgākās jāņogas ir tieši no krūma. Taču arī saldētajās ogās ir daudz vitamīnu, un tās lieliski noder kūku cepšanai.

Kūkas mīklai vajag:  5 olas dzeltenumus, 200 g pūdercukura (tas ātrāk izšķīdīs), tējkaroti vaniļas cukura, 3 ēdamkarotes auksta ūdens, 80 g sviesta, 300 g miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 400 ml piena.

Kūkas virskārtai vajadzēs: 5 olas baltumus, 200 g cukura un 300 g jāņogu (var izmantot arī brūklenes, rabarberu gabaliņus, mellenes).

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, vaniļu un ūdeni un labi saputo, līdz masa kļūst gaisīga.

Mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu, kurā iesijā miltus ar cepamo pulveri.

Olu dzeltenumu masai pamazām pievieno pienu, miltu un cepamā pulvera maisījumu. Mīklā var iejaukt arī kādu sauju jāņogu.

Cepešplāti izklāj ar pergamentu un uzlej, izlīdzina mīklu. Cep +180 °C temperatūrā 25–30 minūtes.

Kamēr cepas pamatne, tikmēr samaisa kūkas virskārtu. Stingrās putās saputo olu baltumus. Pirms olas ir kārtīgi sakultas, pieber smalko cukuru un kuļ, līdz gatavs. Tīras ogas (bez kātiņiem) iejauc sakultajos olas baltumos.

Izcepto pamatni izņem no plīts, uzlej jāņogu un olas baltumu maisījumu un cep vēl aptuveni 10 minūtes tādā pašā temperatūrā.

Lai labi garšo!

 

Avots: Praktiski.la.lv

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?