Laba marinētu ķiploku recepte ziemai

Photograph Garlic on wood by Christian Fischer on 500px

Daudzi uzturā cenšas nelietot ķiplokus to īpaša, raksturīga aromāta dēļ. Atrisināt šo problēmu var, ķiplokus iemarinējot. Marinēti ķiploki lieliski sader ar gaļu un izdekorē jebkuru ēdienu uz svētku galda.

Sastāvdaļas:

1 kg ķiploku
3 glāzes ūdens
1 glāze cukura
200 ml 9 % etiķa
Smaržīgie pipari
Krustnagliņas
Lauru lapa

Pagatavošana:

Notīriet ķiplokus, aplejiet ar karstu ūdeni, atstājiet uz 8-10 stundām.
Nolejiet ūdeni un ievietojiet ķiplokus mazās, nosterilizētās burciņās.
Katrā burkā ielieciet pa diviem piparu, krustnagliņu zirnīšiem, vienai lauru lapai.
Uzvāriet ūdeni marinādei, pievienojiet cukuru, sāli, 4-5 lauru lapas. Vāriet 5 minūtes.
Noņemiet no uguns, izņemiet ārā lauru lapas, pievienojiet etiķi, samaisiet, atstājiet nedaudz atdzist (līdz 80-90 grādiem) un ielejiet burkās pie ķiplokiem.
Nekavējoties aizvākojiet burciņas, dodiet pilnīgi atdzist istabas temperatūrā.
Marinētus ķiplokus uzglabājiet ledusskapī.

Komentē
loading...
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account