Ļoti garšīgas un gaisīgas pankūkas

34Ye8xFt3R66c Sastāvdaļas:

– 0,5 l kefīrs – 1 ola – 1-1,5 ēdamkarotes cukurs – 13 tējkarotes sāls – 0,5 ēdamkarotes soda – 350 g milti

Pagatavošana: Bļodā ielej kefīru, pievieno olas, cukuru un sāli. (Labāk, ja kefīrs ir istabas temperatūrā, bet man bija no ledusskapja un tik un tā viss sanāca lieliski!) Ar slotiņu visu rūpīgi samaisa. Pēc tam ieber miltus un sodu (soda jāpievieno tieši kopā ar miltiem, nevis iepriekš) Pēc tam sāk maisīt mīklu. Tā ir pietiekami bieza, bet nebaidieties – izmaisīsies. Mīklu uzreiz kārtīgi izmaisiet. Jo pēc tam mīklu maisīt vairs nevajadzēs. Tas vairs nav paredzēts! Un tā, mīkla ir samaisīta – tagad par to uz kādām 10 – 15 minūtēm var droši aizmirst (ja kefīrs ir no ledusskapja, tad labāk par to “aizmirst” uz kādām minūtēm 20 – 30). Pa to laiku sāksies sodas reakcija ar kefīra skābumu un sāks veidoties burbulīši. Mīkla nedaudz pacelsies, un mainīsies tās struktūra.  Nu un viss lipeklis piepūtīsies, tas pats par sevi. Pēc tam ieslēdz plīti, uzliek pannu. Es lieku mitru pannu – gaidu, kad tā izžūs – tas nozīmē, ka plīts ir uzsilusi, uzleju eļļu. Un tā, eļļa uzkarst. Ņem karoti un sāk likt mīklu. Ar vienu karotes pusi ņem mīklo no pašas bļodas malas. Pēc tam tik pat rūpīgi mīklu liek uz pannas. Neraut un nekratīt mīklu. Bet atdaliet. Var pat apgriezt lieko mīklu ar karotes malu stingri piespiežot pie bļodas malas. Liek uz plāts – cep. Lēnām. Skatieties uz pankūkām – pēc tām var saprast, kad ir laiks apgriezt un cept no otras puses. Dodiet vēl nedaudz laika, jo no otrās puses pankūkas cepas nedaudz ātrāk. Ja pēc pankūkas malām jau ir redzams, ka mīkla apakšā jau ir vismaz par trešdaļu sarāvusies – var griez otrādi. Ar lāpstiņu “pabrauciet” pilnībā zem pankūkas un ar vienu kustību apgrieziet otrādi. Šķidrāka mīkla, protams, sāks tecēt. Bet mūsu mīkla – nemaz. Tieši otrādi, vēl vairāk sacelsies. Un jā, gandrīz aizmirsu – lejot mīklu uz pannas, ņemiet vērā, ka pankūkas izmērs palielinās vismaz divas reizes, tāpēc ievērojiet distanci. Kad cepat pankūkas, tad nebaidieties – paceliet tās ar lāpstiņu un skatieties, kā apakša ir izcepusies. Gatavo partiju ņemiet nost – uzreiz uzlejiet eļļu, lai līmenis būtu vienāds. Eļļu uzlējāt – negaidiet, kamēr tā uzsils – atkal uzlieciet mīklu un cepiet tālāk. Otrajā un turpmākajās partijās es sāku samazināt uguns liesmu (es iepriekš par to stāstīju). Jo panna sāk sildīt stiprāk, bet stiprāk mums nevajag.

Komentē
3 komentāru
  1. Anonīms 1 gads ago

    sāli 13 tējkarotes?! Nav vārda “cepjas”! Cepas!

  2. IJa 1 gads ago

    13 tējkarotes cukura?! Nav vārda “cepjas”! Cepas!

  3. Zane 7 mēneši ago

    Izmēģināju! Tiešām ideālas pankūkas! Šī būs mana favorītrecepte, BET protams sāli neliku 13 (!!!) tējkarotes, es sāli liku 1/2 tējkaroti bez kaudzes! Iesaku!

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account