Mājās gatavots kečups. Interesanta recepšu izlase tieši Jums!

247

Visveselīgākais kečups ir kečups, kas uztaisīts pašu rokām!
Tieši mājas kečupā ir ļoti daudz likopīna – spēcīga dabas antioksidanta, kas pasargā no sirds-asinsvadu un onkoloģiskām slimībām. Uzsildot tomātus, likopīna līmenis paaugstinās.
Kečupā atrodas triptofāns – aminoskābe, no kuras veidojas serotonīns, kas pazīstams kā „laimes hormons”. Šis produkts ir ar mazu kaloriju saturu, līdz ar to tas ir izmantojams arī svara mazināšanās laikā.

Kečups ar āboliem

2 kg sarkano tomātu, 250 g notīrītu ābolu, 250 g sīpolu, 150 ml 9 % etiķa, 1 ēdamkarote kanēļa, 4 krustnagliņu pumpuru, 1 ēdamkarote sāls, 1 tējkarote malto saldo sarkano piparu, 1 tējkarote malto melno piparu, 100 – 150 g cukura.
Tomātus, ābolus un sīpolu izlaist caur gaļas mašīnu un vārīt aptuveni 20 minūtes. Tad pievienot etiķi, kanēli, krustnagliņas, maltos sarkanos saldos piparus, maltos melnos piparus un cukuru. Visu to vārīt līdz masa paliek bieza. Karstu salikt karstās burkās.

Angļu kečups

3,9 kg tomātu, 100 ml 9 % etiķa, 750 g cukura, 50 g sāls, 10 g asās sarkanās paprikas, 5 g sasmalcināta ingvera, 3 g kanēļa, 3 g krustnagliņu, 1 l burka ar sīki sasmalcinātiem sīpoliem un selerijas, 4 l ūdens.
Izvārīt biezputru no tomātiem, sīpoliem un selerijas, sarīvēt, pievienot garšaugus. Turpināt vārīt uz lēnās uguns – tas ir vissvārīgākais moments. Jāvāra tik ilgi, kamēr kečups iegūs biezputras konsistenci. Nedrīkst steigties, jo jāiztvaiko tikai ūdenim, nevis sulām. Sekojiet līdz, lai pēc ūdens iztvaikošanas nepiedeg sulas, kas nogulsnējas dibenā. Tieši tas var sabojāt aromātu, garšu, konsistenci un saglabāšanos.

Lasi vēl:
Laba mājās gatavotā mazkaloriju siera recepte
Mājās gatavots siers no kefīra un pilnpiena
7 receptes, kā pagatavot limonādi mājās

Interesanti!

Var iegūt dažādus variantus, pievienojot pie pamata kečupa savādākas mērces un garšvielas.
Kečups uz pusi ar majonēzi plus seleriju sāls dod „bulgāru garšu”.
Pievienojot pie kečupa 1/4 majonēzes, iegūs majonēzes kečupu zivju salātiem.
Pievienojot kečupam sinepes, pastiprinās garša, to var izmantot ēdieniem no cūkgaļas.
Pievienojot kečupam nedaudz karija (apmēram 1 tējkaroti), iegūs garšvielu, ko var izmantot pie rīsu un vārītās mīklas ēdieniem.

Lai garšo! 

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account