Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas (3–4 porcijas)

• 7 banāni
• 125 g kviešu miltu
• 180 ml piena
• ½ tējkarotes kanēļa
• 100 g pūdercukura
• ēdamkarote citrona sulas
• šķipsniņa sodas
• eļļa fritēšanai

Pagatavošana.

Kviešu miltus sajauc ar sodu un kanēli. Pielej pienu, citrona sulu un gatavo mīklu.

Banānus nomizo un sagriež 5–6 daļās. Uzkarsē eļļu. Pirms cepšanas jāpārliecinās, vai ir atbilstīga eļļas temperatūra. Ja eļļā ielikts mazs mīklas gabaliņš peld pa apakšu, tā ir pārāk auksta, bet, ja uzšaujas gaisā, – par karstu. Gabaliņam jāuzpeld lēnām, it kā griežoties dejā.

Katru banāna gabaliņu apviļā mīklā un cep zeltaini brūnu. Ar putu karoti izņem un noliek caurdurī, lai notek liekā eļļa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

! Svarīgi izvēlēties kvalitatīvu neitrālas garšas augu eļļu.

 

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

or

Log in with your credentials

Forgot your details?

X