piensIzrādās, debesu zilajā skārda bundžiņā mītošo kārumu – iebiezināto pienu – pavisam vienkārši vari pagatavot pati. Te būs recepte.

Tev vajadzēs :

  • 200 g piena
  • 200 g pūdercukura
  • 20 g saldā krējuma
  • vanilīnu

Pagatavošana:

  • Dziļā katliņā sajauc sastāvdaļas un kārtīgi izmaisi.
  • Uz mazas uguns uzvāri pienu, kad sāk vārīties – pagriez lielāku uguni un vāri ne vairāk, ne mazāk kā PRECĪZI 10 MINŪTES. Pienam būs daudz putu, tādēļ visu laiku rūpīgi jāmaisa un jāuzmana.
  • Pēc 10 minūtēm noņem katliņu no uguns, atdzesē pienu, lej burciņā, ko aizver un liec ledusskapī. Jau dzišanas laikā piens sāks sabiezēt, ledusskapī tas sabiezēs līdz pierastajai konsistencei.

Rezultātā 200 g kārdinoša, pašas gatavota iebiezinātā piena.

 

P.s. Ja vēlies veidot “gotiņu končas”, vāri pienu 20 min. Tā rodas karamele.

 

Dieviete.lv redakcija, Lapsa

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?