Shokoladnyj-tort Sastāvdaļas:

  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 2 olas
  • 1 gl miltu
  • 1 tējk dzēstas sodas
  • 3 ēdk kakao pulvera

Krēmam:

  • 2 gl piena
  • 1 ola
  • 4 ēdk miltu
  • 1.5 ēdk cukura
  • 4 ēdk kakao pulvera
  • 250 gr sviesta

 Pagatavošana:  Kārtīgi samaisiet iebiezināto pienu ar olām, pievienojat dzēsto sodu, miltus un kakao pulveri. Visu kārtīgi samaisiet. Sadalāt mīklu divās daļās. Cepat 2 biskvītus ar sviestu ietaukotā formā 180 grādos 20-30 minūtes. (kakao pulveris piedod biskvītiem tumšu krāsu, tāpēc sekojat, lai biskvīts nepiedeg). Kad biskvīti ir atdzisuši sadalāt tos uz pusēm.

Pagatavo krēmu: Miltus samaisiet ar cukuru, 1 ēdk piena un olu. Visu rūpīgi saputojat, tad pievienojat atlikušo glāzi piena un liekat uz uguns. Uz mazas uguns lēnītēm uzvārāt, noņemat no uguns un atdzesējat. Pēc tam pievienojat sviestu un kakao pulveri- visu kārtīgi saputojat. Sviestam ir jābūt mīkstam! Smērējat ar krēmu biskvītus. Tortes virsmu dekorējat ar šokolādes skaidiņām. Lai labi izdodas!

Komentē
4 komentāru
  1. žube 2 gadi ago

    kas ir “dzēstā soda”??

    • Dievietei.lv 2 gadi ago

      Tas ir tad, kad dzeramajai sodai uzlej pa virsu etiķi, vai citrona sulu un tā izputo

  2. Arizon 2 gadi ago

    Samaisiet, nevis samaisāt.

  3. Anonīms 1 gads ago

    Mani tracina ka liek bildes kas neattiecas uz recepti. Tur taču teikts, ka cep divus biskvītus, bet šeit vesela kūka. Tāpēc dažkārt iespējams vilties ar rezultātu.

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

or

Log in with your credentials

Forgot your details?

X