запеканка

Sastāvdaļas:
Puķkāposti – 600 grami;
Vistas fileja – 300 grami;
Siers – 200 grami;
Ķiploks – 2 daiviņas;
Olas – 3 gab.;
Saldais krējums (10%) – 1 glāze;
Sāls, pipari – pēc izvēles

Pagatavošanas procesa apraksts:
Puķkāposta un vistas sacepums manai ģimenei ļoti garšo, to īpaši bieži gatavoju rudens-ziemas periodā. Visvairāk mums garšo kāpostu sacepums ar sieru, bet šodien nolēmu papildināt ēdienu ar vistas fileju. Garšīgi un sātīgi! Tāds ēdiens ir ideāli piemērots vakariņām vai pusdienām. Saldā krējuma vietā sacepuma receptē var izmanto arī pienu.

Sacepuma pagatavošanai mums būs nepieciešams: puķkāposts, vistas fileja, cietais siers (man ir Krievijas) olas, saldais krējums, ķiploks, sāls un pipari.

Puķkāpostu sadalīt gabaliņos.

Kāpostu ielikt vārošā, sālītā ūdenī un vārīt 3 minūtes, ielikt sietā, lai notecētu liekais šķidrums. Pēc tam ielikt kāpostu ieeļļotā cepamformā.

Bļodā sakult olas ar saldo krējumu, sāli un pipariem.

Vistas fileju sagriezt nelielos gabaliņos un augu eļļa apcept līdz zeltainam brūnumam. Pievienot sāli un piparu.

Vistas fileju uzlikt pa virsu puķkāpostiem cepamajā formā.

Sieru sarīvē uz vidēja lieluma rīves.

Sieru pievienot saldajam krējumam ar olām, pievienot sarīvētu ķiploku.

Kārtīgi samaisīt.

Maisījumu uzliet uz puķkāpostiem ar vistu un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 0 temperatūrā 30 – 35 minūtes.

Sacepums no puķkāpostiem un vistas ir gatavs!

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?