Foto: Ilze Pētersone/ Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas kotletēm – 100 g novārītu (konservētu) pupiņu, 4 ēd. k. ātri vārāmo griķu pārslu, 2 ēd. k. sojas mērces, 1 sīpols, eļļa cepšanai, daiviņa svaiga ķiploka vai ½ tējk. ķiploku pulvera, nedaudz zirņu milti (ja nepieciešams), pipari pēc garšas.

Mērcei – 100 g sēņu (pēc izvēles), 50 ml ūdens, 1 ēd. k. kausētā siera, 2 – 3 ēd. k. ķirbju biezeņa, šķipsniņa kūpinātas paprikas.

Dārzeņiem – rutki, burkāni, riekstu ķirbis, selerija (der jebkuri blīvas tekstūras dārzeņi – daudzums un veidi pēc izvēles), eļļa cepšanai, sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana.

Pupiņas saspaida. Griķu pārslas aplej ar verdošu ūdeni, lai tik tikko pārklājas, pievieno sojas mērci un ļauj 3 – 4 min uzbriest. Sīpolu sasmalcina un apcep eļļā brūnu. Samīca visas kotlešu sastāvdaļas, ja masa par mitru, pievieno zirņu miltus. Ar mitrām rokām veido plācenīšus un apcep karstā eļļā no abām pusēm brūnus.

Sēnes sagriež un apcep sausā pannā, līdz sāk suloties, pievieno ķirbju biezeni (vārīts, sautēts vai krāsnī cepts un pēc tam sablendēts ķirbis), kausētu sieru, kūpinātu papriku, ja mērce par biezu, pielej nedaudz ūdens.

Dārzeņus nomizo, sagriež līdzīga izmēra šķēlēs vai salmiņos un karstā eļļā, maisot uz straujas uguns, apcep 10 – 15 min, lai vēl kraukšķīgi un nezaudē krāsu. Ja vēlas, pārkaisa ar sāli un pipariem.

 

Avots: Praktiski.la.lv

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?