1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Prāgas šokolādes torte ar iebiezināto pienu

 

Shokoladnyj-tort Sastāvdaļas:

  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 2 olas
  • 1 gl miltu
  • 1 tējk dzēstas sodas
  • 3 ēdk kakao pulvera

Krēmam:

  • 2 gl piena
  • 1 ola
  • 4 ēdk miltu
  • 1.5 ēdk cukura
  • 4 ēdk kakao pulvera
  • 250 gr sviesta

 Pagatavošana:  Kārtīgi samaisiet iebiezināto pienu ar olām, pievienojat dzēsto sodu, miltus un kakao pulveri. Visu kārtīgi samaisiet. Sadalāt mīklu divās daļās. Cepat 2 biskvītus ar sviestu ietaukotā formā 180 grādos 20-30 minūtes. (kakao pulveris piedod biskvītiem tumšu krāsu, tāpēc sekojat, lai biskvīts nepiedeg). Kad biskvīti ir atdzisuši sadalāt tos uz pusēm.

Pagatavo krēmu: Miltus samaisiet ar cukuru, 1 ēdk piena un olu. Visu rūpīgi saputojat, tad pievienojat atlikušo glāzi piena un liekat uz uguns. Uz mazas uguns lēnītēm uzvārāt, noņemat no uguns un atdzesējat. Pēc tam pievienojat sviestu un kakao pulveri- visu kārtīgi saputojat. Sviestam ir jābūt mīkstam! Smērējat ar krēmu biskvītus. Tortes virsmu dekorējat ar šokolādes skaidiņām. Lai labi izdodas!

 

6 KOMENTĀRI

  1. Mani tracina ka liek bildes kas neattiecas uz recepti. Tur taču teikts, ka cep divus biskvītus, bet šeit vesela kūka. Tāpēc dažkārt iespējams vilties ar rezultātu.

  2. Bilde nav par tēmu, bet sanāk ļoti garda… tāda ka mutē kūst… un jo ilgāk stāv jo garšīgāka paliek. Galvenais jau laikam mācēt pagatavot pašu krēmu

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.