Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža ir tas, kas padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika.

Krišs Zupiņš, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa “MestyGourmet” koncepta kafejnīcas- dizaina priekšmetu tirgotavas idejas autors, piedāvā karstā čilī dzēriena recepti, kas gan sasildīs, gan radīs omulības sajūtu tumšajos un aukstajos ziemas vakaros.

Attēls: Kristaps Vucens

Pirmais solis

Sagādājam visas sastāvdaļas: sauss sarkanvīns (Merlot), vīnogu sula, dzērveņu sula, čilīcukura sīrups, kanēlis, krustnagliņas, zvaigžņu anīss, rums vai konjaks.

Attēls: Kristaps Vucens

Otrais solis

Ielejam karstuma noturīgā glāzē ļoti nedaudz stipro dzērienu (10 līdz 15ml uz 300-350ml glāzi).

Attēls: Kristaps Vucens

Trešais solis

Pielejam sulas un sīrupu šādās proporcijās: 3 daļas, vīnogu sula, 2 daļas dzērveņu sula un  1 daļa čilīsīrups

Attēls: Kristaps Vucens

Ceturtais solis

Uzkarsējam dzērienu, uzmanāmies, lai nesāk vārīties!

Attēls: Kristaps Vucens

Piektais solis

Pievienojam garšvielas: 1/3zvaigžņu anīsa, kanēļa standziņu un apelsīna šķēli, un izbaudām!

Karsto čilī dzērienu, kā arī aromātisku kafiju, tēju vai karstvīnu un gaisīgos“Raunas dārzs” eklērus var baudīt katru dienu līdz 7.janvārim arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā “MestyGourmet”- pelēkajā sajūtu namiņā.

 

Autors: Ingūna Vucena, “Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš” izpilddirektore 08.12.2017

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?