9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Izcilai garšai: 7 receptes ikdienas kafijas dažādošanai

 

Iestājoties vēsākam un tumšākam laikam, arvien biežāk rodas vēlme uzmundrināt sevi ar karsto dzērienu. Vadošais ērtas iepirkšanās un degvielas tirgotājs Circle K dalās ar idejām, kā ar pāris sastāvdaļām pagatavotvismaz septiņas dažādas kafijas receptes.

“Cilvēki visbiežāk variē ar kafijas garšām, izvēloties dažādus kafijas automātā pieejamos karstos dzērienus, piemēram, melnas kafijas vietā baudot kapučīno, Cafe Latte vai Flat White. Taču patiesībā kafijas garšas var būtiski dažādot, pievienojot sīrupus, kanēli, šokolādi, dubultās piena putas vai putukrējumu – turklāt mūsu stacijās tie pieejami bez maksas,” stāsta Andris Pelīte, Circle K kafijas kategorijas vadītājs.

#1.recepte: Kruīzkontrole garšas kārpiņām

Melna kafija + lazdu riekstu sīrups + putukrējuma cepurīte + kanēlis. Karamelizētā lazdu riekstu garša ideāli papildina melno kafiju, putukrējums piešķir saldumu, bet kanēlis noslēdz garšu simfoniju. Rezultātā – vidēji stipra kafija ar riekstainu garšu.

#2.recepte: Pilna bāka riekstu

Kapučīno+ lazdu riekstu sīrups + pavisam nedaudz kanēļa. Kafijas dzēriena recepte būs piemērota saldas un maigas garšas cienītājiem, kuriem patīk kārdinoša smarža. Starp citu, kanēlis ir viena no vērtīgākajām garšvielām un tā ļoti labi piestāv gada aukstākajai sezonai.

#3.recepte: Uzmanības pastiprinātājs

Dubultais espreso + putukrējums. Šim dzērienam nav ieteicamspapildus pievienot klāt cukuru. Šī recepte patiks tiem, kuri ciena stipru kafiju, bet novērtē maigu garšu.

#4.recpte: Dāsnais autobraucējs

Flat white (to gatavo no espreso unkarstapiena putām) + karameļu sīrups + šokolādes pulveris + putukrējums. Piemērotākā recepte saldummīļiem, kuriem vajadzīgs kafijas mundrums, bet to grūti iedomāties bez saldas garšas.

#5.recepte: Pedāli grīdā

Dubultais espreso + Amaretto sīrups + lazdu riekstu sīrups + putukrējums. Raksturīgākās īpašības – salds, stiprs un aromātisks. Vai zināji, ka Amaretto sīrupa mandeļu garšu iegūst no aprikožu kauliņu kodoliem, nevis mandelēm, kā tas varētu šķist?! 

#6.recepte: Turbo piedziņa

Dubultais espreso + karstas piena putas + putukrējums + Amaretto sīrups. Stipra un gaisīga kafija, ko piešķir karstās piena putas. Tās savukārt iegūst karsējot pienu līdz 60 grādu temperatūrai.

#7.recepte: Lēzenais starts

Kapučīno (līdzīgās proporcijās melna kafija ar karsētu pienu un karstām piena putām) + karameļu sīrups + kanēlis. Šī kafija būspiemērota brīdī, kad ir vēlme nobaudīt kaut ko siltu, maigu un aromātisku. Dzēriena akcents ir karameļu sīrups, kas piešķir kapučīno bagātīgu un krēmīgu garšu.

 

Autors: Circle K 15.12.2017

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.