8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Recepte: Saldie marinētie gurķi

 

Sastāvdaļas:

  • Ūdens
  • 200-250 g cukura
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 200 ml etiķa 9%
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 2 upeņu lapas (pēc izvēles)
  • 1 – 1 ½ kg gurķu

Pagatavošana:

1.Katlā ielej ūdeni marinādei, pievieno sāli, cukuru un etiķi. Samaisa, uzvāra un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

2.Sterilizētas burkas dibenā liek ķiplokus un lapas. Tad pievieno gurķus, aplej ar marinādi un uzliek vāku.

3.Burku liek dziļā katlā, ielej ūdeni tā, lai apņem ¾ burkas. Liek uz uguns uz 7-10 minūtēm. Šajā laikā gurķi sāks mainīt krāsu. Pēc tam burku var aizvākot.

 

Autors: Dieviete.lv

 

4 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.