6 C
Rīga
trešdien, novembris 25, 2020

Veģetārais burgers

 

Nepieciešams ( 4 personām)

4 hanburgeru maizītes

300 g turku zirņu

1 sīpols

5 ķiploku daiviņas

2 saujas zaļumu

Sauja kapātas kinzas

2 ēdamkarotes miltu

3/4 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. romiešu ķimeņu

1 ola

Sāls

Melnie pipari

 

Pagatavošana

Konservētiem vai vārītiem turku zirņiem nolej šķidrumu un tos saspaidi vai samal. Smalki sakapā sīpolu, ķiplokus un čili un pievieno zirņiem, tad mīci līdz graudaina biezeņa konsistencei. Pievieno zaļumus, miltus, cepamo pulveri, olu un garšvielas un visu rūpīgi samaisa. Izveido plakanu kotleti un cep lielā eļļas daudzumā no abām pusēm, līdz tā kļūst brūna.

Hamburgera maizītes pārgriež uz pisēm un apgrauzdē uz grila. Uz maizītes liek tomātu salsu, silto zirņu kotleti, kā arī pēc izvēles salātu lapas, gurķus, sīpolus un citus dārzeņus.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!