9

Sastāvdaļas:

  • 8 tostermaizes šķēles
  • 250 g šampinjoni
  • 1 neliels sīpols
  • pētersīļu buntīte
  • pāris timiāna zariņi
  • 3 ēdamkarotes sviests
  • 10 plānas auksti kūpināta vai parasta šķiņķa
  • 35–40 g rīvēta cietā siera
  • 2 olas
  • 1/3 glāzes piena
  • 250 g rikotta siera
  • sāls, pipari pēc izvēles

Pagatavošanas veids:

  1. Uzildīt uz pannas 2 ēdamkarotes sviesta. Pievienot sīki sagrieztus šampinjonus un sīpolu, apcept 3- 5 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti.
  2. Sagriezt vai ar rokām saraut pētersīli un pievienot sīpoliem un sēnēm, pievienot sāli, piparus, dažus timiāna zariņus. Gatavot 2-3 minūtes. Timiānu izņemt.
  3. Samaisīt rikottu, pusi cietā siera un 2 gabaliņus sīki sagrieztu šķiņķi. Pievienot sēņu maisījumu un visu samaisīt.
  4. Samaisīt pienu, olas un atlikušo cieto sieru. Nedaudz pakult.
  5. Izrullēt maizi ar mīklas ruļļa palīdzību (tieši izrullēt). Garozas var nogriezt.
  6. Uz “mīklas” izlikt 1-2 ēdamkarotes pildījumu. Sarullēt tā, lai šuve ir apakšā. Nedaudz piespiest.
  7. Uz pannas izkausēt atlikušo sviestu. Ar ātrām kustībām iemērkt ruletītes piena-olas maisījumā no visām pusēm tā, lai maize neizmirkst.
  8. Ruletītes ietīt šķiņķī un apcept uz vidējas uguns līdz zeltainam brūnumam aptuveni 3-4 minūtes.

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?