Sacepums ar zilo sieru un riekstiem

sacepums ar zilo sieru

Nepieciešamās sastāvdaļas:

6-8 porcijas

2 ēd.k. olīveļļāš + eļļa ieziešanai
1 sīki sakapāts sīpols
1 plānās daiviņāš sagriezts sīpols
3-5 ķiploku spiedē izspiestas ķiploku daiviņas
2 plānas ripiņās sagriezti seleriju kāti
175 g ceptu kastaņu bez miziņas
175 g dažādu sakapātu riekstu
50 g maltu mandeļu
50 g rīvmaizes
225 g sadrupināta zilā siera
1 ēd.k. sakapātu bazalika lapiņu + baziliks rotāšanai
1 sakulta ola
Sāls un pipari
1 nelielos gabalos sagriezta sarkanā paprika bez sēklotnes
1 gabaliņos sagriezts cukīni (115 g)
Kokteiļtomātiņi rotāšanai
Tomātu kečups pasniegšanai

Pagatavošana:

1. Pannā uz mērenas uguns sakarsē 1 ēd.k. eļļas, pievieno kapātos sīpolus, 1-2 ķiploku daiviņas un selerijas un, ik pa laikiem apmaisot, cep 5 minūtes.

2. Sīpolu maisījumu izberž caur smalku sietiņu un kopā ar riekstiem, rīvmaizi, 100 g siera un baziliku liek virtuves kombaiņā. Pulssa režimā samaisa, pievieno olu un lēni sakuļ stingrā mīklā. Pieber sāli un piparus.

3. Pannā uz mērenas uguns sakarsē atlikušo eļļu, pievieno sīpolu daiviņas, atlikušos ķiplokus papriku un cukīni un, bieži apmaisot, cep 5 minūtes. Noņem o pannas, pieber sāli un piparus un izberž caur sietu.

4. Cepeškrāsnī sakarsē līdz 180 °С. Pusi riekstu maisījuma iepilda taisnstūra cepamveidnē (900 g) un izlidzina. Virsū uzliek sīpolu un paprikas maisījumu un pārkaisa ar atlikušo sieru. Uzliek atlikušo riekstu mīklu un stingri piespiež. Pārklāj ar foliju. Cep krāsnī 45 minūtes, līdz mīkla kļūst stingra.

5. Izņem no krāsns, atdzesē veidnē 5 minūtes, izgāž uz šķivja un sagriež šķēlēs. Izrotā ar baziliku, kokteiļtomātiņiem un nedaudz kečupa un pasniedz.

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account