Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas (1 porcija)
• 15 g biešu lapiņu
• 15 g rukolas
• ½ mandarīna
• ½ avokado
• 5 nelobītas tīģergarneles
• apelsīnu sula
• saldā čili mērce

Pagatavošana.

Tīģergarneles noloba un 15 minūtes patur saldā čili mērces marinādē. To var pagatavot pats, izmantojot medu, svaigo čili piparu, sāli un terijaki mērci. Garneles izņem no marinādes un apcep uz karstas pannas sviestā no abām pusēm. Pirms beidz cept, garnelēm pārlej 2 ēdamkarotes baltvīna. Tas jūras veltēm piešķirs niansētāku garšu. Pēc tam garneles nosusina papīra dvielītī, jo sviests atdziestot sacietē.

Traukā liek salātu lapas, uz tām kārto garneles, šķēlītēs sagrieztu avokado un mandarīnus (tos iepriekš notur cukura sīrupā, kam var pievienot citrona sulu un anīsa zvaigzni, bet var arī iztikt bez tā). Pārslaka sinepju mērci, ko pagatavo no Dižonas sinepēm, karameļu sīrupa, sāls, apelsīnu/citrona sulas, melnajiem pipariem un maigas garšas olīveļļas. Rotā ar dīgstiem.

 

 

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?