Foto: Aija Geida/ Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas

• 0,5 kg saldskābu ābolu
• 100 g cukura
• 2 olu baltumi
• 8 g želatīna

Pagatavošana

Ābolus nomazgā, izgriež serdes, liek cepampannā un cep +180 °C aptuveni 20 minūtes, līdz mīksti. Tad izberž caur sietu un atdzesē.

Ābolu mizām uzlej mazliet ūdens un pavāra. Izkāš un šajā novārījumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu.

Ābolu biezenim pievieno cukuru, iecilā olu baltumus un katlu liek bļodā ar aukstu ūdeni.

 Ar mikseri kuļ, līdz veidojas stingra, gaisīga masa. Putošanas beigās pievieno izšķīdušo želatīnu, pakuļ pāris minūšu un lej trauciņos. Liek ledusskapī atdzesēties.

Ļoti labi garšo ar vaniļas vai ogu mērci.

Sambuku ledusskapī var glabāt vairākas dienas, tas nesakrītas. Līdzīgi desertu gatavo arī no plūmēm, tās vispirms izcepot cepeškrāsnī vai katliņā izsutinot mīkstas nelielā ūdens daudzumā.

 

Avots: Praktiski.la.lv

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?