siera kūka

Sastāvdaļas pamatnei:

300 gr ”selgas” tipa cepumu
100-150 gr sviesta

Sastāvdaļas pildījumam:

500 gr svaigā siera (var izmantot viendabīgā masā sablendētu vājpiena biezpienu)
200 ml saldā krējuma (33-35%)
150 gr cukura
20 gr želatīna

Pagatavošana:

Aplejiet želatīnu ar 100 ml auksta, vārīta ūdens un atstājiet uz stundu.
Sasmalciniet cepumus.
Izkausējiet sviestu.
Pievienojiet sviestu cepumiem, samaisiet, līdz veidojas mīklai līdzīga masa.
Masu ieklājiet cepamajā formā (24-26 cm diametrā), kārtīgi nostampājiet un ielieciet to ledusskapī, lai masa atdziest, kamēr gatavojiet pildījumu.
Želatīnu uzsildiet ūdens peldē.
Sakuliet saldo krājumu ar cukuru, pievienojiet svaigo sieru, samaisiet. Tad pievienojiet želatīnu un atkal visu kārtīgi samaisiet.
Lejiet masu formā uz cepumu masas. Lieciet visu ledusskapī uz 3-4 stundām.
Dekorēt variet ar svaigu ogu biezeni, vai tikai ar ogām.

Lai labi garšo!

Atstāt komentāru

6 Komentāri ieslēgt "Siera kūka bez cepšanas. Garšīgi un ļoti vienkārši"

avatar
Kārtot pēc:   jaunākie | vecākie | visvairāk balsoja
Rita
Viesis
Rita

No kura laika biezpienu sauc par sieru?

Līna
Viesis
Līna

Dura! Lasīt iemācies!
Tām kuras gatavo kūkas uzreiz viss ir skaidrs, bet ja te kāda ir spējīga lasīt tikai receptes un meklēt kašķi tad varbūt pasēdi uz diētas.

anna
Viesis
anna

Haha,cepumiem jāatdziest??

Santa
Viesis
Santa

Katram muļķim ir skaidrs, izkausēts sviests nav aukst un ja to pievieno cepumiem tad ir tikai loģiski ka pamatnes masa veidojas silta.
Tas tā skaidrojums īpaši stulbai komentētājai. ?

kristīne
Viesis
kristīne

Super garda kūka sanāca,ja taisa visu pēc autores receptes!! PALDIES!!!
Es gan pieliku 100g cukura un 40g vaniļas cukuru. Būtību tas tāpat nemaina!! :))

Gita
Viesis
Gita

es taisu ar vājpiena biezpienu. Nu kūka sanāk vienkārši fantastiska! Želatīnu varu ieteikt Santa Maria, tad masa sanāk burvīga! 😉

wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?