1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Grumbiņu veidošanās: 5 mīti, kuriem daudzi vēl joprojām tic

 

Mīts Nr.1: Agrās vai vēlās grumbiņas ir atkarīgas tikai no ģenētikas, tāpēc nav jēgas ar tām cīnīties

Patiesi, no tā, ko un kā mēs mantojam, ir atkarīgs daudz kas. Taču, nedrīkst aizmirst to, ka mūsu mammas, vecmammas un vecvecmammas dzīvoja citā laikā, ar citām iespējām, ēšanas paradumiem un pieejamajiem skaistumkopšanas līdzekļiem. Jā, arī ekoloģija agrāk bija citādāka. Tāpēc par savu ādu rūpēties ir jāsāk jau jaunībā. Tas, cik jauneklīgi tu izskatīsies, ir atkarīgs tikai no tevis pašas (starp citu, arī uz svaru tas attiecas).

Mīts Nr.2: Grumbas – tās ir ādas novecošanās sekas, tāpēc jaunībā par to nav jēgas aizdomāties, bet vecumā ir jau par vēlu

Patiesībā, āda tonusu nezaudē tikai vecuma dēļ. Arī jaunām meitenēm var būt grumbas. Ir pierādīts, ka viens no pamatfaktoriem grumbu veidošanās procesā ir UV staru ietekme uz ādu. Saule paātrina ādas novecošanās procesu un sausina to. Tāpēc vajadzētu aizdomāties par to, vai īslaicīga iedeguma dēļ, tu vēlies riskēt ar savu kopējo ādas stāvokli. Tāpat vienmēr ir jāizmanto pretiedeguma krēmi.

Mīts Nr.3: Regulāri jāmaina ādas kopšanas līdzekļi, jo pie vieniem āda ātri pierod

Par šo „faktu” mums regulāri stāsta gan kosmetologi, gan skaistuma blogeri. Bet, kā izrādās, nav neviens pētījums, kas pierādītu šī fakta patiesumu. Galvenais skaistumkopšanas produktu izēlē ir tas, cik pateizi tu tos izvēlies atbilstoši savam ādas tipam. Tāpēc, ja tev mājās ir kāds krēms, kuram esi uzticīga jau gadiem, tad pie tā arī paliec. Tas darbosies. Vienīgais, ko būtu jāatceras: vasarā un ziemā ādas stāvoklis var būt atšķirīgs. Tad tai ir nepieciešama intensīva barošana vai mitrināšana. Šādos gadījumos gan līdzekļi būtu jāpamaina.

Mīts Nr.4: Lai efektīvi cīnītos ar grumbām, ir nepieciešams dārgs krēms

Galvenais nav tas, cik dārgs ir krēms, bet gan tas, kā tas ietekmē tavu ādu. Ne velti kosmētikas tirgū ir tik daudz dažādu veida un cenu produkti. Galvenais, lai līdzeklis pasargā ādu no UV stariem, mitrina un baro to.

Mīts Nr.5: Ja daudz smiesies, tiksi pie „vārnu kājiņām” ap acīm, grumbām ap lūpām un uz pieres, tāpēc labāk izvairīties no aktīvas mīmikas

Jā, tā ir taisnība. Bet ir jāatceras, ka jebkura mīmika atstāj pēdas tavā seja. Tāpēc, ja tu atteiksies no smiešanās, tad grumbas uz pieres parādīsies stresa vai dusmu dēļ. Tāpēc smaidi, jo smaids dara skaistāku!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.