kux

Lielisks gardums, kas ir vienkārši pagatavojams un vienmēr būs topā – tropiskā siera kūka.

Tev vajadzēs:

  • 300 g Selgas cepumu paciņas
  • 125 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma (35%)
  • 400 ml persiku jogurta
  • 2 banānus
  • 2 paciņas (30 g) želatīna
  • mango sulu (vai želeju)
  • cukuru
  • vanilīnu
  • augļus dekorēšanai

Pagatavošana:

  • PAGATAVO KŪKAS PAMATNI. Saberz cepumus, pievieno izkausētu sviestu, samaisi un liec formas dibenā kūkas pamatu, to kārtīgi piespiežot.
  • Liec ledusskapī atdzist, kamēr gatavo kūkas masu.
  • KŪKAS MASAS GATAVOŠANA. Uzbriedini paciņu (15 g) želatīna. Kad uzbriedis, liec kausēt ūdens peldē. Tikmēr gatavo pašu masu.
  • Uzputo jogurtu, atsevišķā traukā saputo saldo krējumu, pievienojot vanilīnu un cukuru. Iecilā putukrējumu uzputotajā jogurtā.
  • Nomizo un sagriez banānus, iejauc jogurta masā. Ja vēlies, vari banānus griezt ripiņās un likt uz kūkas pamatnes, pēc tam masu liet virsū.
  • Masai atlicis pievienot izkusušo želatīnu. Raugies, lai tas ir istabas temperatūrā, citādi putukrējums izkusīs. Lej lēni, šaurā strūkliņā un nepārtraukti maisi.
  • Ņem formu ar kūkas pamatni, ielej kūkas masu un liec ledusskapī stingt.
  • ŽELEJAS PAGATAVOŠANA. Uzbriedini un tad izkausē otru želatīna paciņu, atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad iemaisi 200 ml istabas temperatūras mango sulā. (Vai pagatavo mango želeju pēc norādījumiem uz želejas iepakojuma.)
  • Sagatavo augļus dekorēšanai. Kad kūka pa gandrīz pilnībā sastingusi, uzmanīgi to izdekorē un pārlej ar mango želeju, liec ledusskapī, līdz viss sastingst.

 

Kūka sanāk ārkārtīgi garda un nav tik trekna kā ar Maskarponi.

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?