15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Iedzīvotāji tiek aicināti ziedot tēju trūkumā nonākušo ģimeņu atbalstam

 

 

Latvijā ir aptuveni 23 tūkstoši personu, kuri ir nelabvēlīgā finansiālā situācijā un nevar atļauties pilnvērtīgu maltīti ik dienu. Ziemas periods ir visgrūtākais, jo palielinās izdevumi par komunālajiem maksājumiem, tamdēļ vēl jo grūtāk ir pagatavot siltu ēdienu vai tēju, kas palīdzētu sasildīties drēgnajos vakaros un pārvarēt ziemas saaukstēšanos. Lai šoziem atbalstītu šīs ģimenes, Pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” kopā ar “Lipton” aicina ikvienu iedzīvotāju veselu mēnesi – no 12. novembra līdz 10. decembrim – veikalos “Mego” ziedot tēju. Kampaņā “Dāvā tasi siltuma Latvijas ģimenēm” saziedotās tējas tiks pievienotas pārtikas pakām, kas tiks izdalītas ģimenēm ar bērniem, senioriem un personām ar īpašām vajadzībām.

 “Lipton” dati liecina, ka gandrīz 85% iedzīvotāju ikdienas uzturā lieto tēju. Karstais dzēriens tiek cienīts visās vecuma grupās – gan bērnu un jauniešu, gan pieaugušo un pensionāru vidū un tējas patēriņš īpaši pieaug, aukstajai sezonai sākoties. Neraugoties uz tējas nozīmi cilvēku ikdienā, tā šobrīd nav iekļauta standarta pārtikas pakās, ko “Paēdušai Latvijai” dala iedzīvotājiem.

“Mēs ikdienā saskaramies ar cilvēkiem no dažādām sociālām vidēm, taču viņus visus vieno kas kopīgs – tiem ir nepieciešams atbalsts. Ziema ir grūts periods visiem, jo īpaši ģimenēm un personām ar zemiem ienākumiem un trūcīgiem dzīves apstākļiem. Viņiem līdzcilvēku palīdzība ir nepieciešama visvairāk. Tik ikdienišķa lieta kā tēja, var sniegt būtisku palīdzību aukstajā gada laikā, sniedzot siltumu un pozitīvas emocijas,” stāsta“Paēdušai Latvijai” vadītāja Agita Kraukle.

Tējai piemīt daudz dažādu, ķermenim nepieciešamo vielu un labvēlīgo īpašību, tādēļ tās regulāra lietošana rudens un ziemas mēnešos ir īpaši vēlama, jo tad palielinās risks saaukstēties un saslimt ar vīrusu slimībām. “Paēdušai Latvijai” pieejamie dati liecina, ka šobrīd cilvēki, kas saņem pārtikas pakas, tēju cenšas iegādāties veikalā, taču ziemas periodā, kad pieaug dažādas citas sadzīviskas izmaksas, to izdarīt kļūst aizvien grūtāk, īpaši ģimenēm ar bērniem.

Lai palīdzētu trūkumā nonākušajām ģimenēm un dāvātu tām iespēju pavadīt garos ziemas vakarus kopā pie tējas tases, “Paēdušai Latvijai” kopā ar “Lipton” aicina iegādāties jebkuru tējuun ziedot to īpašās ziedojumu kastēs “Mego” veikalos visā Latvijā. “Lipton” ziedotās tējas nogādās “Paēdušai Latvijai”,kur tās tiks pievienotas Iedzīvotāju saziedotajām pārtikas pakām. Par katru ziedoto “Lipton” tējas paciņu, “Lipton” pievienos vēl vienu paciņu papildus, lai tādējādi nodrošinātu, ka pēc iespējas vairāk pārtikas pakās tiktu pievienota tēja.  

Pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” ik gadu sniedz palīdzību aptuveni 23 000 trūkumā nonākušu personu. “Paēdušai Latvijai” pārtikas pakas  tiek komplektētas no ražotāju, pārstrādātāju, tirgotāju un iedzīvotāju ziedotajiem pārtikas produktiem. Tās tiek dalītas iedzīvotājiem visā Latvijā sadarbībā ar vietējām labdarības organizācijām un pašvaldību sociālajiem dienestiem. Līdz šim brīdim tēja nav tikusi iekļauta izsniedzamo produktu sarakstā, taču ziemas periodā šo produktu cilvēki novērtē vairāk nekā jebkurā citā gadalaikā. Lai aktualizētu silto dzērienu nozīmi gada aukstajā sezonā un tā labvēlīgo ietekmi uz cilvēku pašsajūtu, “Lipton” sadarbībā ar “Paēdušai Latvijai” un “Mego” aicina iedzīvotājus piedalīties kampaņā “Dāvā tasi siltuma Latvijas ģimenēm”. Tās laikā iedzīvotāji ir aicināti iegādāties jebkuru tēju un atstāt to ziedojumu kastēs veikalos “Mego” visā Latvijā. “Lipton” saziedoto tēju no veikaliem nogādās “Paēdušai Latvijai” reģionālajos izdales punktos visā Latvijā. Par katru ziedoto “Lipton” tējas paciņu, “Lipton” pievienos vēl vienu paciņu papildus. 

Kampaņa norisinās no 12. novembra līdz 10. decembrim veikalos “Mego” visā Latvijā. Papildu informācija: www.paedusailatvijai.lvun www.lipton.lv. Kampaņas iniciators ir “Lipton”, galvenais partneris “Paēdušai Latvijai” un “Mego”.

Par Latvijas Samariešu apvienību

Biedrība Latvijas Samariešu apvienība (LSA) ir brīvprātīga, neatkarīga, kompetenta, inovatīva, dinamiska un uz praktisku rīcību orientēta sabiedriskā labuma organizācija, kuras devīze ir Palīdzēt dzīvot. Latvijā Samariešu apvienība ir viena no lielākajām nevalstiskajām organizācijām. Samariešu apvienība ir sertificēta kā daudzu sociālo pakalpojumu sniedzējs, ārstniecības un izglītības iestāde. LSA piedāvā daudzus sociālus, medicīniskus un apmācības pakalpojumus, kas klientiem ir pieejami gan ar pašvaldību vai darba devēju līdzdalību, gan individuāli.

Autors:  Latvijas Samariešu apvienība

15.11.2018.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.