1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

7 vērtīgi padomi, rūpējoties par rudens un ziemas garderobi

 

Mums visiem ir kāds mīļākais apģērba gabals, no kura negribas šķirties, kuru varētu vilkt atkal un atkal un kurā jūties perfekti ik reizi, kad tas tev ir mugurā. Tās var būt džinsa bikses, mīļākais sporta krekliņš vai mīksts un pūkains džemperis no jaunās rudens garderobes – taču, lai apģērbs izskatītos nevainojami arī pēc vairākām nēsāšanas un mazgāšanas reizēm, nepieciešams par to pienācīgi parūpēties. Bet kā?

Apģērba kopšanas ceļvedis

Nupat esi papildinājis savu garderobi ar jaunu, stilīgu apģērbu, un rokas tā vien sniedzas pēc šķērēm, lai nogrieztu apģērbam piešūtās etiķetes? Lai arī tās reizēm šķiet kaitinošas un bezjēdzīgas, taču patiesībā satur ārkārtīgi noderīgu informāciju, tādēļ eksperti iesaka apģērba etiķetēm pievērst uzmanību un negriezt tās nost uzreiz. Apģērba kopšanas simboli etiķetē kalpo kā vērtīgi padomi turpmākai apģērba mazgāšanai, žāvēšanai un vispārīgai lietošanai, turklāt var pasargāt tevi no nepatīkamiem pārsteigumiem, kad saproti – viens nepareizs solis, un smalkā zīda blūze ir sabojāta, bet tikko iegādātais vilnas džemperis – sarāvies.

Svarīgi ne tikai izpētīt apģērba kopšanas norādījumus, bet arī iepazīties ar veļas mašīnas un žāvētāja lietošanas instrukcijām, lai būtu skaidrs, kā ierīces lietot. Eksperti atzīst – bieži vien no ierīču plašā funkciju klāsta izmantojam vien dažas, tādējādi laupot visas to sniegtās priekšrocības un funkcijas.

Vilnas un zīda apģērbi – vai tiešām tik grūti kopjami?

Iestājoties drēgnajam un mitrajam laikam, siltie vilnas džemperi veļas grozā sāk parādīties arvien biežāk. Ir skaidrs, ka mazgāt tos kopā ar zīda kleitu vai kokvilnas palagiem nav prāta darbs, jo katram audumam nepieciešama tam piemērota aprūpe. Turklāt – bieži vien vilnas izstrādājumiem, kā arī cita auduma apģērbiem patiesībā nav nepieciešama intensīva mazgāšana. Sadarbībā ar sadzīves tehnikas zīmolu Electrolux esam sagatavojuši pāris ieteikumus, kas noderēs, rūpējoties par mīļākajiem apģērbiem. Ņem vērā – mūsdienās plašais veļas mašīnu un žāvētāju klāsts piedāvā speciālas programmas un novatoriskas funkcijas, kas saudzīgi parūpējas par apģērbu, kuru līdz šim mazgāji tikai ar rokām.

  • Virsdrēbes, tajā skaitā arī dūnu jakas, nav ieteicams mazgāt pārāk bieži. Lai atsvaidzinātu un arī izgludinātu apģērbu, lieto tvaika funkciju, nevis mazgā to pilnā mazgāšanas ciklā, – tā izvairīsies no apģērba nevajadzīgas pārmazgāšanas;
  • Žāvējot apģērbu veļas žāvētājā, vienmēr izvēlies audumam piemērotu programmu, kas pielāgo ne tikai žāvēšanas temperatūru, bet arī veļas tilpnes kustības – smalkām zīda blūzēm iesakām izvēlēties īpašu zīda programmu, džinsiem – speciāli džinsa audumam paredzētu programmu, savukārt vilnas apģērbam piemērotāka būs žāvēšana vilnas audumam paredzētā programmā;
  • Glabā savus mīļākos apģērbus vietā, kur tiem klāt netiek tieši saules stari, – tajos krāsas var izbalēt un sabojāt sākotnējo auduma košumu;
  • Apģērbu nav ieteicams glabāt pagrabā vai bēniņos, jo straujā temperatūras maiņa var sabojāt auduma struktūru;
  • Dabīgos audumus – kā kokvilnu un linu – iesakām glabāt vietā, kurā brīvi cirkulē gaiss;
  • Pirms apģērba noglabāšanas parūpējies par to, lai tas būtu tīrs un svaigs, – tas pasargās apģērbu no kožu uzbrukumiem. Lai būtu pavisam drošs, ka insekti nesabojās apģērbu, lieto lavandas maisiņus vai ciedra koka bumbiņas.

Autors: Electrolux

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.