1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Seriāla “Friends” festivāls un tā iespaidi

 

Kādā aprīļa diena, kad jau skaidri esmu izlēmusi, ka vasarā došos uz sev tik mīļo Lielbritāniju, pamanu ko nudien interesantu. Starp visiem ekskursiju piedāvājumiem izlec lapa www.friendsfest.com. Man kā kvēlai seriāla fanei tas ir jaunums! Oho, es uzspiežu uz lapas un sāku lasīt visu, ko vien var atrast, meklēju cilvēku atsauksmes instagram hashtagos un skatos vlogus youtube. Jau fakts vien, ka šis festivāls UK ir no 2015.gada, ir šoks! Kā tad es to palaidu garām? Bet izskaidrojums varētu būs pavisam vienkāršs – jau pirmajā festivāla gadā visas tā biļetes tika izpirktas nieka 11 minūtēs! Festivāla biļetes izpērk zibenīgi un tam lielas reklāmas nemaz nav nepieciešamas.

Šogad Friendsfest norisinājās 12 nedēļas, apbraukājot 6 UK pilsētas, un tomēr jau aprīlī biļetes bija teju izpirktas. Mana vienīgā iespēja bija doties uz pilsētu Newcastle upon Tyne, kurā šis festivāls norisinājās 3 dienas. Šķēršļi? Man ļoti nepatīk braukt vairākas stundas autobusā un, lai no Londas nokļūtu uz Ņūkaslu, ceļā ir jāpavada 6h!

Galerija

Beidzot ir pienākusi tā diena, kad esam ieradusies uz tik ilgi gaidīto Friendsfest. Jau pamanot pirmās festivāla aprises, ir dzirdama skaļa mūzika no seriāla skaņu celiņa. Tuvojoties ir redzams stāvlaukums, kurā noteikti vairs nemaz nav vietas, un pirmie festivāla apmeklētāji nokrāvušies ar mantām dodas mājup. Citam rokās ir jaunais Friends monopols, citam lieveņa paklājiņš ar Joey tik populāro teicienu “How you doin?”. Redzami kaudzēm rāmju ar Friends fotogāfijām. Pirmie secinājumi? Suvenīru veikals ir godam pastrādājis!

Pie iejas sagaida festivāla personāls, kopumā 6 cilvēki, kuri cītīgi pārbauda biļetes. Diena ir lietaina, tādēļ mums iedod lietus mētelīšus (par kuriem nebija jāmaksā). Jāpiebilst, ka festivāls galvenokārt norisinās ārā, iekštelpās ir tikai dāvanu veikaliņš, Cetral Perk kafejnīca un 30 min garā ekskursija, kuras laikā iespējams apskatīt Monikas, Joey un Rosa apartamentus. Esam izsalkuši, tādēļ dodamies uz āra bufeti, kurā divi puiši cepj tā saucamo Joey Pizza. Paņemam divus gabalus šīs picas un dodamies skatīties brīvdabas kino, kurā ir apkopoti labākie un smieklīgākie mirkļi no seriāla. Picas šķēle ir nudien milzīga, gandrīz divu plaukstu lielumā, kas ir labi, jo tā maksāja veselus 5£!

Tālāk dodamies uz GiftShop, šeit nu ir jāsaka, ka liela daļa mantu jau ir izpirktas. Palikuši vien 2 monopoli un vairākas mantas ir pa vienam eksemplāram. Arī šeit cenas nav draudzīgas, bet tomēr šo un to nopērkam, kā, piemēram, festivāla krūzītes, kuras maksāja 8£ gabalā.

Jau dodoties uz Central Perk kafejnīcu, dzirdam ģitāras trinkšķināšanu un tur mūs sagaida kāda meitene, kura uz ģitāras spēlē teju visas Fēbes dziesmas. Cilvēki ir sastājušies aplī un dzied tām līdzi. Tad vēl pulks cilvēku ir sastājušies pie Friends tik populārā dīvāna kur festivāla personāls piedāvā katram uzņemt pa bildei. Tā arī daram. Tālāk jau seko lielā bildēšanās pie Central Perk bufetes, kur pulcējas vlogeri un vairāki citi Friends fani. Fanu vecums svārstās aptuvreni no 8 līdz pat 60 gadiem.

Festivāls piedāvā arī vairākus foto stūrīšus, piemēram, “friends intro dīvāns”, kurā vari turēt rokās arī kādu no krāsainajiem lietussargiem. Redzama Lasvegasas kāzu ieeja. Fani var arī uzņemt bildi lielā Friends fotorāmītī, kurš seriālā virs actiņas ir pakarināts uz Monikas dzīvokļa durvīm.

Var arī atdarināt slavenās Rosa, Čandrela un Reičelas ‘’Pivot’’ epzodi, kurā tu ar savu draugu stiepjat dīvānu augšā uz Rosa dzīvokli. Festivāla personāls uzņem labas fotogrāfijas. Te jāpiebilst, ka uz festivālu noteikti ir jārodas ar labi uzlādētu telefonu vai fotokameru.

Beidzot ir pulkstens 19:00, un ir sākusies mūsu seriāla Friends dzīvokļu ekskursija. Šeit nu uzreiz ir jāsaka, ka viss notiek ātri un nav nemaz tik daudz laika, kā gribētos. Ātri knipsēju bildi pēc bildes. Kad ekskursijas gide ir iepazīstinājusi, gan ar sevi, gan noteikumiem, tad nu dodamies Monikas apartamentos. Mūs uzreiz dzīvoklī nelaiž, sākumā visi ar saviem fotoaparātiem uzņem bildes, kurās redzams no faniem tukšs Monikas dzīvoklis un, tad jau pēc 1 minūtes visi kā jura gāžamies Monikas dzīvoklī. Ekskursijā esam kādi 50 cilvēki un visi grib 10 minūšu laikā paspēt, gan apskatīt dzīvokli, gan tajā safotogrāfēties. Šis mirklis nu ir kā cīņa par izdzīvošanu.Skrienam no viena dzīvokļa stūra uz otru un knipsējam bildi pēc bildes. Viss šis scenārijs atkartojās arī Joey un Rosa dzīvoklļos, tātad viens ir skaidrs – tikai bezkaunība tev palīdzēs šo visu izbaudīt, pretējā gadijumā – būs grūti!

Nu Festivāls ir galā, izmetam pēdējo līkumu un musu fotoaparāta baterija ir nosēdusies. Secinājumi? Gara, notikumiem pārbagāta diena, kura katram seriāla fanam nesīs prieku, īpaši, ja uz festivālu dodas labā kompānijā.

PS: Ja dodies uz festvālu tad:

  • Paņem savu fotokameru vai labi uzlādētu telefonu
  • Festivāla biļetes iegādājies laikus, citādi uz dzīvokļa apskates ekskursiju tiksi tikai vakarpusē (festvāla+ekskursijas cena 28£ personai)
  • Paņem līdzi ūdeni
  • Apģērbies piemēroti laikapstākļiem
  • Atvēli naudu ēšanai un kādam suvenīram
  • Apbruņojies ar pacietību! Lai visu apkatītu nepieciešamas kādas 2 stundas, bet, ja fotogrāfējies, tad 3 stundas. Mēs festivālā paēdām, iepirkāmies, fotogrāfējāmies un devāmies uz 30 minūšu ilgo eksursiju – Kopumā pavadītais laiks bija veselas 4 stundas!

Autors: Krista Klentaka speciāli Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.