Uzkoda “Eglīšu bumbiņas” : tematisks ēdiens vecgada galdam

1

Eksperimentēt ar uzkodām svētku galdam var bezgalīgi: kanapē, ruletītes, sviestmaizes… Saimnieču fantāzijai ēdienu noformēšanā nav robežu! Uzkoda “Eglīšu bumbiņas”, kuru šodien iesakām pagatavot, neprasa nekādus īpašus finansu tēriņus. Toties efektivitāte garantēta!

Uzkoda “Eglīšu bumbiņas”

Sastāvdaļas

  • 300 g vistas krūtiņas
  • 200 g cietais siers
  • 1/2 ēdamkarote valrieksti
  • ķiploks pēc gaumes
  • neliels diļļu saišķītis
  • pāris olīvas
  • majonēze pēc gaumes
  • Korejas burkāns rotāšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Novāri vistas krūtiņu sālītā ūdeni līdz gatavībai un sīki sagriez.
  2. Smalki sarīvē sieru. Sīki sagriez zaļumus,. Sasmalcini valriekstus, ķiploku izspied.
  3. Samaisi sieru, vistas gaļu, zaļumus, ķiploku un pieliec klāt majonēzi.
  4. No iegūtās masas savel bumbiņas, apviļā valriekstu drupačās.
  5. Olīvas sagriez uz pusēm, lai uztaisītu “stiprinājumu”, bet “cilpiņas” uztaisi no zaļumiem.
  6. Ir vēl viens noformēšanas veids: bumbiņas apviļā zaļumos un izrotā ar korejas burkāna salmiņiem. Šajā gadījumā riekstus samaisi kopā ar pārējām sastāvdaļām.
avots: takprosto.cc
Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account