5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Biežākie sirds slimību iemesli un simptomi!

 

Šie ir biežākie sirds slimību iemesli un simptomi

1. Dzīvesveids Neveselīga dzīvesveida piekopšana un liekā svara uzkrāšana – tie ir pierādīti cēloņi sirds slimībām. Kalorijām bagāti ēdieni kombinācijā ar nesportošanu ne pie kā laba nenoved.

2. Diskomforts krūtīs To parasti jūt krūšu centrālajā daļā vai kreisajā pusē un tas ilgst īsu laika periodu, bet atkārtojas. Tas var izpausties kā spiediens vai asas sāpes.

3. Nogurums Kad cilvēks ne no šā ne no tā izjūt nogurumu, vai visparstākās ikdienas darbības izsūc visus spēkus, tad ir pamats satraukties. Sirds slimība var atspoguļoties uz citām ķermeņa daļām.

4.Elpas trūkums Šis dažkārt pat var būt vienīgais gaidāma miokarda infarkta simptoms. Elpas trūkums bieži parādās, veicot parastas fiziskas aktivitātes vai atpūšoties.

5.Diskomforts ķermeņa augšdaļā Sāpes vienā vai abās rokās, mugurā, plecos, kaklā, žoklī vai vēdera augšdaļā – tām vajadzētu pievērst uzmanību!

6.Nelabums, vemšana un gremošanas traucējumi. Jāpiefiksē gan, ka gremošanas traucējumus var sajaut ar miokarda infarktu un otrādi.

7.Strauja, neregulāra sirdsdarbība. Kad sirds funkcionēšana ir ierobežota, tā mēģina kompensēt nespēju ar ātraku pukstēšanu. Šī ātrāka sirds sišanās ir neregulāra, salīdzinot ar normāliem sirdspukstiem.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.