1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Visu laiku jūties nogurusi? Ir ēdieni, kas var palīdzēt (nē, tā nav kafija)

 

Dažreiz nav nekādas nozīmes tam, cik daudz tu esi gulējusi vai cik kafijas krūzes esi izdzērusi. Tu vienkārši jūties nogurusi. Taču, kā izrādās, ir vēl citi veidi, kā veicināt možumu – ēdot. Zemāk ir apkopoti četri pārtikas produkti, kuriem piemīt spēja mazināt nogurumu.

PILNGRAUDU AUZU PĀRSLAS

Ja tu savu dienu sāc ar cukurotām brokastu pārslām, tostermaizi vai kruasānu, tavs enerģijas līmenis sāks strauji kristies pēc plkst. 11. Pamēģini šos ēdienus iemainīt pret sātīgu auzu pārslu putru vai musli ar augļiem un žāvētām ogām. Tā ilgāk nodrošinās tevi ar enerģiju un ļaus izturēt līdz pat pusdienām. Tāpat auzu pārslās ir daudz vitamīnu, piemēram, magnijs, B1 un B6.

TERMISKI NEAPSTRĀDĀTA ŠOKOLĀDE

Jā, šokolāde ir šajā sarakstā, taču ne tādā veidā, kā biji iedomājusies. Ar Kit kad vai Milky Way batoniņu tu netiksi cauri. Savukārt standarta šokolādes tāfelīte dos tev strauju enerģijas pieaugumu (cukura dēļ), taču ne uz ilgu laiku.

Termiski neapstrādāta šokolāde ir tāda, kurā kakao saturs svārstās no 70 līdz 100%, un tā nesatur nevajadzīgas krāsvielas, aromatizētājus, cukurus un sīrupus. Tas ir īsts superēdiens, kurš satur magniju un dzelzi, kas ir ļoti svarīgs cilvēka veselībai.

SKUMBRIJA

Skumbrija ir viens no labākajiem, dabīgajiem B12 vitamīna avotiem. Tas darbojas kopā ar dzelzi, veidojot mūsu organismā sarkanos asins ķermenīšus. Savukārt tie transportē skābekli viscaur mūsu organismā. Ja organismā nav pietiekami daudz skābekļa, mēs jūtamies noguruši.

ŪDENS

Vai tavs nogurums varētu veidoties arī tāpēc, ka nedzer pietiekami daudz ūdens? Nav nekā vienkāršāka enerģijas palielināšanai, kā ūdens dzeršana. Centies dzert vismaz 1,5 litrus ūdens dienā, un tu jutīsies daudz možāka.

 

Materiāli rakstam no “Daily Mail”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.