Vista ar sēņu pildījumu. Lieliska recepte!

_uploads_c1_55_06_bd_jarenaya_kurica_so_slivochnim_sousom-49837

Sastāvdaļas:

1 vista
4 palieli šampinjoni
2 vidēji sīpoli
1-2 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote olīveļļas
2 ēdamkarotes krējuma
Sāls
1/3 tējkarotes melno, malto piparu

Lasi vēl:
5 fantastiski gardas un vienkāršas marinādes vistas gaļai
Vistas gaļas kotletes ar sieru! Lieliska recepte!
Vistas fileja tomātu kažokā – ideja viesību galdam

Pagatavošana:

Mazgājam un nosusinām vistu. Sīki sasmalcinām sīpolus un apcepam olīveļļā. Sagriežam šampinjonus, pievienojam sīpoliem, sautējam, kamēr tie samazināsies izmērā par 1/3, tad pievienojam sāli, piparus un sakapātas ķiploka daiviņas. Liekam pildījumu vistā iekšā. Saspraužam vistu ar zobu bakstāmiem kociņiem vai aizšujam ar diegu. Uzberam vistai sāli, piparus un apsmērējam ar krējumu. Liekam vistu ar muguru uz leju cepamformā, kas pārklāta ar foliju, tad otru folijas galu uzklājam vistai virsū. Visu iepakojam diezgan blīvā maisā, lai nezustu sula un aromāts. Formu liekam uzsildītā cepeškrāsnī uz vidējās restes. 1,5 kg smaga vista gatavosies aptuveni 1,5-2 stundas. Pēc 1 stundas var jau sākt pārbaudīt gatavību, periodiski piepaceļot foliju. Pašās beigās, kad pie vistas pārduršanas izdalās gaiša sula, folija ir jāatver, jāapsmērē vista ar krējumu un jādod tai apbrūnināties. Pagatavoto vistu atbrīvojam no zobu bakstāmiem kociņiem, pildījumu var izņemt ārā un izlikt uz garnējuma (rīsiem, kartupeļiem vai griķiem). Var uzbērt zaļumus.

Labu apetīti!

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account