Ziedkāposti siera mērcē

Photograph Delicious cauliflower fried in egg with herbs by Viktor Tkachenko on 500px

Sastāvdaļas :

Vorčesteras mērce 1/2 tējkarotes
zilais siers 1/2 glāze
grieķu jogurts 1 glāze
kajēnas pipari 1/2 tējkarote
kefīrs 3/4 glāze
ciete 1 ēdamkarote
rupjā sāls 1/2 tējkarote
sīpolu pulveris 1/2 tējkarote
sviests (izkausēts) 5 ēdamkarote
medus 1/2 tējkarotes
burkāni (servēšanai) 1 gab.
milti 1/2 glāze
asā mērce (Tabasco, Sriracha – pēc savas garšas) 1/2 glāze
paprika (malta) 1/2 tējkarote
čili pipari 1 tējkarote
rīsu etiķis 1/3 glāze
seleriju sāls 1/4 tējkarote
selerijas (servēšanai) 1 stublājs
sāls 1/4 tējkarote
Buffalo mērce 3/4 glāze
1 galviņa ziedkāposti
ķiploku pulvera 1/4 tējkarote
ķiploku pulvera 1/2 tējkarote

Pagatavošana:

Uzkarsēt krāsni līdz 230 grādiem. Sadalīt ziedkāpostu, sagatavot visas sastāvdaļas, lai
ir pa rokai.
Lielā bļodā iebērt miltus, kefīru, ķiploku pulveri un sāli. Rūpīgi sajaukt, līdz
viendabīgai masai.
Salikt ziedkāpostus mērcē (vai otrādi – Ieliet mērci ziedkāpostos, kas ievietoti
cepamajā traukā) un samaisa. Ielikt kāpostus cepeškrāsnī uz 18 minūtēm. Pēc 15
minūtēm, pārbaudiet, kāpostiem jābūt zeltaini brūniem.
Nākamais solis – jāsagatavo mērce. Sajaukt rīsu etiķi ar aso mērci, čili pulveri, kajēnas
pipariem, papriku, sāli, sīpolu pulveri, medu un cieti. Pievienot Vorčestera mērci,
ķiploku pulveri un seleriju sāli. Labi samaisīt. Jūs varat pievienot arī brūno cukuru vai
aromātiskos garšaugus (raudeni, baziliku – pēc savas garšas). Vidējā lieluma katliņā,
izkausēt sviestu.
Ielejiet izkausētā sviestā gatavo maisījumu un labi samaisa ar koka karoti. Uzkarsēt
līdz sāk vārīties. Tad samazināt karstumu un vārīt 10 minūtes.
Ieliet sagatavoto mērci kāpostos. Labi samaisīt, un atkal atgriezt krāsnī 5-8 minūtes.
Sajauc jogurtu ar zilo sieru. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Kāposti mērcē pa šo laiku būs pilnīgi gatavi.
Pasniedz ar zilā siera un jogurta mērci.

Labu apetīti!

Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account