13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kampaņā “Dalies ar iespēju augt!” jauniešu atbalstam saziedoti 19 669,79 eiro

 

Laikā no 1. oktobra līdz 20. novembrim visos Latvijas Rimi un Supernetto veikalos pircēji saziedojuši teju 20 tūkstoši EUR jauniešu mentorprogrammas attīstībai. Akcija notiek jau trešo gadu, un tā dod iespēju jauniešiem, kuriem ikdienā pietrūkst ģimenes atbalsta, saņemt praktisku un emocionālu palīdzību mentorprogrammas laikā.

“Šī gada kampaņas fokuss bija programmas jaunieši, kuri nāk no vientuļo vecāku ģimenēm. Darbā ar pusaudžiem novērojam, ka dažkārt papildu atbalsts vajadzīgs arī jauniešiem, kuriem ir ģimene, taču nepilna – tikai mamma, tētis vai vecvecāks, kas uzņēmies vecāku lomu,” stāsta Mentor Latvia programmu vadītāja Jana Priedniece.

Mentorprogrammas pamatideja ir atbalstīt jauniešus, īpaši tos, kuriem ikdienā nepietiek ģimenes rūpju. Jaunieši, kuri piedalās mentorprogrammā, iegūst ne tikai uzticības personu un padomdevēju jeb mentoru, bet arī tiek iedvesmoti pavadīt brīvo laiku lietderīgi, piemēram, apmeklējot sporta, kultūras un izglītojošus pasākumus. Mentorprogrammā jaunieši tiek iedvesmoti pieņemt savus, veselīgus lēmumus un izdarīt viņiem labvēlīgas izvēles.

Ziedojumu kampaņā savāktie līdzekļi sniegs iespēju jauniešiem, kuriem nepieciešams pieaugušo atbalsts, piedalīties mentorprogrammā Rīgā, Tukumā un Jelgavā. Tas ietver mentorpāru kopīgo tikšanos organizēšanu, kā arī izglītojošus pasākumus par personīgā budžeta plānošanu, sociālo tīklu riskiem un iespējām, darbu komandā un komunikācijas prasmju pilnveidošanu, kā arī citiem jauniešiem aktuāliem jautājumiem. Saziedotie līdzekļi sniegs iespēju arī piesaistīt psihologus, kuri pēc nepieciešamības tiksies ar jauniešiem individuāli, kā arī sniegs atbalstu pašiem mentoriem.

“Strādājot ar dažādiem labdarības projektiem, redzam, ka aizvien biežāk līdzcilvēki izvēlas atbalstīt programmas, kas spēj ietekmēt nākotni, īpaši bērniem un jauniešiem. Mēs pateicamies ikvienam, kas nolēma ziedot, jo ticam, ka šīs programmas sniegtais atbalsts palīdzēs daudziem gan jauniešiem, gan mentoriem – kļūt zinošākiem un prasmīgākiem darbā ar jauniešiem, kas iespējams nonākuši dzīves krustcelēs,” projekta nozīmi uzsver Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Mentorprogramma Latvijā

Mentorprogrammu Latvijā jau astoto gadu īsteno bezpeļnas organizācija Mentor Latvia, tās ideja nāk no Zviedrijas. Programmas pastāvēšanas laikā praktiska un emocionāla palīdzība sniegta gandrīz 300 jauniešiem, kuri ikdienā nesaņem pietiekamu ģimenes atbalstu. Programmas laikā mentors – jaunieša padomdevējs, atbalsta un uzticības persona tiekas ar jaunieti vismaz divas reizes mēnesī un pavada brīvo laiku saturīgās aktivitātēs, kā arī iedvesmo viņu uz labāku dzīvi.

Autors: Mentor Latvia

01.12.2018.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.