1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Latvijai ir būtiski saglabāt ciešas attiecības ar Apvienoto Karalisti arī pēc tās izstāšanās no Eiropas Savienības!

 

Latvijai ir būtiski saglabāt ciešas attiecības ar Apvienoto Karalisti arī pēc tās izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), par Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas Vitas Andas Tēraudas (AP) paausto pēc komisijas sēdes informē parlamenta Preses dienestā.

“Ilgais ceļš uz breksitu jeb Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES tuvojas noslēgumam. Pašlaik būtiski ir meklēt risinājumu, kā arī turpmāk saglabāt ciešas attiecības ar Apvienoto Karalisti un stiprināt ekonomisko sadarbību, un, vēl jo būtiskāk, tiesiski nodrošināt mūsu tautiešu intereses,” pauda Tērauda.

Diskutējot par to, kā veicināt tautiešu atgriešanos Latvijā, deputāti vērsa uzmanību uz Saeimā iesniegtajiem grozījumiem likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, kas cita starpā paredz diasporas loceklim, kurš atgriežas Latvijā, pensijas neapliekamo minimumu piemērot tādā pat apmērā, kādā tas bija noteikts attiecīgajā ārvalstī.

Kā atzīmēja Latvijas vēstniece Apvienotajā Karalistē Baiba Braže, Latvijai un Apvienotajai Karalistei ir ļoti labas divpusējās attiecības, un mūsu interesēs ir turpināt stiprināt sadarbību ekonomikā un drošības jautājumos arī pēc breksita.

Kā ziņots, pēc breksita Latvijas vai ES līmenī būs jāstrādā pie vienošanās ar Lielbritāniju par iegūto kvalifikāciju atzīšanu, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V).

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.